Volvo-kunder, og media, fikk første møte med R100E på fabrikken i Motherwell.
Volvo-kunder, og media, fikk første møte med R100E på fabrikken i Motherwell.

Volvos tipptrucker er lansert

De bygger på Terex' mangeårige erfaring med bygging av tipptrucker.

Publisert

Tirsdag 10. april lanserte Volvo Construction Equipment sin nye tipptruck-range på fabrikken i Motherwell i Skottland, foran kunder og forhandlere.

Produksjonen av Terex tipptrucker skal avvikles og Motherwell-fabrikken der de ble bygget skal nå produsere Volvo-tipptrucker. Dette har vært ventet siden Volvo kjøpte Terex Trucks i 2014. Fabrikken skal skifte navn til Volvo Motherwell Production.

Den nye Volvo-programmet består av 45-tonneren R45D, 60-tonneren R60D, 72-tonneren R70D og flaggskipet 95-tonneren R100E.

- En sterk konkurrent

Adm. direktør for Volvo Construction Equipment Melker Jernberg (t.h.) og Paul Douglas som er Volvos leder for tipptruck-programmet og adm. direktør for Terex Trucks.
Adm. direktør for Volvo Construction Equipment Melker Jernberg (t.h.) og Paul Douglas som er Volvos leder for tipptruck-programmet og adm. direktør for Terex Trucks.

Volvo skriver i en pressemelding at maskinene har gjennomgått intensiv felttesting med «veldig positive resultater». En Volvo-kunde som har hatt toppmodellen på test, er Trollope Mining Service i Johannesburg, Sør-Afrika.

- Volvo R100E er imponerende designet, med god balanse mellom produktivitet, drivstoffeffektivitet, komfort, enkelt vedlikehold og sikkerhet. Vi er sikre på at dette blir en sterk konkurrent på tipptruck-markedet i fremtiden, sier gruveleder Sagrys De Villiers i selskapet.

Terex-DNA

R45D, R60D og R70D er bygget med utgangspunkt i eksisterende Terex Trucks TR-serie.

- Vi har arbeidet med den nye rangen siden Volvo Construction Equipment kjøpte Terex Trucks. Utviklingen av de nye maskinene har vært avhengig både av Terex Trucks' lange erfaring med tipptrucker og Volvos tekniske styrke, samt tilbakemelding fra kunder, sier Thomas Bitter, Senior Vice President for markedsføring og produktportefølje hos Volvo CE.

R100E er designet av Volvo «med sterk DNA fra Terex Trucks» opplyser Paul Douglas som er Volvos leder for tipptruck-programmet og adm. direktør for Terex Trucks.

- R100E er designet for å møte kundenes behov for en tipptruck som leverer høy ytelse og produktivitet, lav totalkostnad, enkel servicetilgang og god førerkomfort. Det hele hviler på Terex Trucks' 84-årige historie, sier han.