En strålende fornøyd og engasjert samarbeidspartner, Mads Kornerup i Shamballa Jewels, viser en Aappaluttoq Ruby-krystall.
En strålende fornøyd og engasjert samarbeidspartner, Mads Kornerup i Shamballa Jewels, viser en Aappaluttoq Ruby-krystall.

LNS-rubiner på vei til markedet

Rubinene fra LNS-eide Greenland Ruby er på vei til markedet. De første salgene er i sluttfasen.

Publisert

Det grønlandske selskapet Greenland Ruby (eierforholdet er ca 93% for LNS og 7% for grønlandske myndigheter) er i sluttfasen av å gjennomføre sine første salg av rubiner til to internasjonale designere og har også innledet et samarbeid med danske Shamballa Jewels.

Byggearbeidet med å bygge infrastrukturen til Rubingruven i Aappaluttoq på Grønland startet høsten 2014. Siden da har det vært investert store summer i anlegget. Gruven har vært i produksjon siden høsten 2017 og de siste månedene har det vært dialog med mange potensielle kunder.

Dette arbeidet er nå i ferd med å gi resultater. Om kort tid skal de første kontraktene og deretter salgene «materialisere seg».

- Det har vært spennende og lærerikt og fremdeles er det en lang vei frem til målet, men vi ser nå at vår strategi har vært riktig og at markedet vil ha våre produkter, sier styreleder i Greenland Ruby og CEO i Rana Gruber, Gunnar Moe i en pressemelding.

Første samarbeidspartner

- Nøyaktig et år etter vi åpnet produksjonen fra vår rubin gruve, kan vi endelig offentliggjøre at vi er klare til å levere våre grønlandske rubiner og safirer til det internasjonale markedet. Vårt salg vi skje gjennom «preferred partners» som vil bidra til å skape verdi til vårt unike grønlandske produkt. Vi er svært stolte av å kunne presentere Shamballa Jewels som vår første samarbeidspartner, og har hatt en fantastisk uke her ute sammen med Mads og Noor, sier CEO Greenland Ruby, Magnus Kibsgaard.

- Det har vært magisk og inspirerende å få besøke rubingruven og Nuuk på Grønland. For meg å kunne overvære rubinproduksjonen gjennom alle steg; fra sprenging og lasting med store maskiner, gjennom alle prosess- og sorteringssteg, til de små smykkesteinene vi bruker i våre «pave-settings», har vært en virkelig øyeåpner, sier Mads Kornerup i Shamballa Jewels.

Antikk energi

I Shamballa Jewels handler alt om «story telling», og Greenland Ruby er «full av antikk energi fra de tidlige dager av vår moder jord» ifølge Kornerup.

- Jeg er sikker på at dette vil ha stor verdi for våre samlere. Shamballa Jewels-kolleksjonen av smykker med rubiner vil omfavne Grønland og hente inspirasjon fra dette fantastiske landet, sier han.