Nikola Motor Company har sendt ut dette bildet av en Nikola Two i forbindelse med offentliggjøringen av den store bestillingen.
Nikola Motor Company har sendt ut dette bildet av en Nikola Two i forbindelse med offentliggjøringen av den store bestillingen.

Bryggeri bestilte 800 Nikola-lastebiler

Innen 2025 skal alle selskapets lastebiler kjøre på fornybar energi.

Publisert

Torsdag 3. mai annonserte Nikola Motor Company at bryggeri-konsernet Anheuser-Busch (A-B) har bestilt 800 hydrogen-elektriske trekkvogner fra selskapet.

Gjennom denne avtalen, skal A-B oppnå sitt mål om at hele lastebilparken skal kjøres på fornybart drivstoff innen 2025.

- På Anheuser-Busch prøver vi hele tiden å forbedre bærekraften over hele logistikk-kjeden og drive vår industri fremover. Transportindustrien trenger fornying, og Nikola leder an med hydrogen-elektriske nullutslipps-biler. Vi er veldig spente på hvilke muligheter avtalen med dem kan gi oss, sier adm. direktør Michel Doukeris, i en pressemelding fra Nikola.

Innen 2028 skal Nikola Motor Company ha fått på plass over 700 hydrogen-fyllestasjoner i USA og Canada.

- Med nesten ni milliarder dollar i forhåndsbestillinger, er vi klare for å bygge, ikke spekulere, sier adm. direktør Trevor Milton i Nikola Motor Company.

Han er veldig oppsatt på å komme i gang med masseproduksjon av lastebilene.

A-B eier flere titalls ølmerker. Blant de mest kjente i Norge, er Budweiser, Corona og Stella Artois. Konsernet eier og driver 22 bryggerier, 20 distributører og 22 landbruks- og pakkeanlegg. Mer enn 18.000 personer er ansatt hos A-B i USA.