Produksjon, leveranse og salg er stoppet midlertidig opp hos Scania på grunn av streik hos en underleverandør. På bildet: DC16 Euro 6 V8.
Produksjon, leveranse og salg er stoppet midlertidig opp hos Scania på grunn av streik hos en underleverandør. På bildet: DC16 Euro 6 V8.

Scania stopper V8-produksjonen

Selskapet er for øyeblikket ikke i stand til å ferdigstille 2000 bestilte lastebiler med Scania V8-motor.

Publisert

Scania er tvunget til å stoppe salg og levering av sine V8-motorer midlertidig på grunn av en streik hos en komponent-produsent.

Nysalg av V8-motorer til industri og båter er også rammet.
 
 - Vi er beklager på det sterkeste at vi per nå ikke er i stand til å tilby kundene Scania V8-motorer, som er en del av vårt selskaps DNA. Vår salgsorganisasjon fokuserer nå på å tilby alternative 13-liters motorer eller andre løsninger for å sikre at våre berørte kunder skal kunne innfri forpliktelsene de har til sine kunder. Det handler om å gjøre alt vi kan for å beholde kundenes tro på oss, sier Christian Levin, sjef for salg og markedsføring hos Scania.
 
Streiken har vart siden 14. juni, og Scania har også tidligere i 2018 hatt problemer med leveransene fra denne underleverandøren.

- Vi har samarbeidet med denne leverandøren i over 20 år. Vi nå gjør alt vi kan for å sikre og forbedre vår leverandørkjede, slik at kundene våre skal slippe flere ulemper, sier Anders Williamsson, innkjøpssjef hos Scania.