Bring Trucking Slovakia er datterselskap til det norske statseide selskapet, Posten Norge.

– Skammens sjåførlønn

Rumenske sjåfører kjører for 30 kroner i timen for statseide Bring.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Ifølge den svenske avisa Proletären arbeider lastebilsjåfører i Bring Trucking Slovakia, datterselskap til Posten Norge, for 4700 kroner i måneden på oppdrag fra en av det statseide selskapets største oppdragsgivere, Ikea.

Transportarbeiderforbundet har politianmeldt Bring Trucking Slovakia for å bryte regler om lønn og skatt for virksomheten i Sverige. Transport har også anmeldt saken til Skatteverket.

– De har over 500 biler hvor ingen er stasjonert i Slovakia. Transporten skjer i Skandinavia, forteller Transports Tommy Jonsson til TV4 Nyheterna.

Det rapporteres også om en oppstillingsplass for lastebiler , hvor det rundt lunsjtider på lørdager kommer en minibuss fra Slovakia med et lass rumenske sjåfører og nødvendige saker de trenger i førerhytten.

Ikea-ansvar

– Jeg mener Ikea har et stort ansvar for situasjonen som kjøper av transporten, sier Transports leder Tommy Wreeth til TV4 Nyheterna.

Bring Trucking Slovakia hevder at de ikke har permanent virksomhet i Sverige og at de opererer innenfor gjeldende regler.

Også britiske BBC har rapportert om sjåfører fra Øst-Europa som arbeider under usle forhold for Ikeas underleverandører rundt i Europa.

I Danmark venter en rettssak der en rumensk sjåfør krever 1,8 millioner kroner av Bring Trucking Slovakia.

– Jeg ble nærmest sjokkert over å oppdage hvilke arbeidsvilkår det jobbes under, hvor sjåfører transporteres i buss for å plasseres i en førerhytte i lastebil for i en to-trenmåneders periode, sier førerens advokat Christian Riewe til TV4 Nyheterna.

Powered by Labrador CMS