55 nye Scania P500 til Ringnes. I avtalen mellom Norsk Scania og Ringnes, er det en opsjon på 30 biler til.
55 nye Scania P500 til Ringnes. I avtalen mellom Norsk Scania og Ringnes, er det en opsjon på 30 biler til.

Scania leverer 55 nye biler til Ringnes

Alle med alkolås. Det er også en opsjon i avtalen på 30 biler til.

Publisert

I begynnelsen av oktober 2018 inngikk Ringnes Supply Company AS, Norsk Scania AS og Scania-fabrikken en avtale på levering av 55 nye Scania P500 B6x2*4NB containerbiler med sving på bakre aksel.

Bilene er ellers utstyrt med Scanias nyeste Euro VI 13-liters motor på 500 hk og 2550 Nm.

- En motor som aldri har tapt en drivstoff-test og innfrir bransjens strengeste miljøkrav, skriver Norsk Scania i en pressemelding.

Opsjon på 30 biler

I tillegg er bilene utstyrt med Scanias Opticruise girkasse og retarder. Utover bilene som skal leveres i første halvdel av 2019 foreligger det også opsjon på ytterligere 30 biler.

Samtlige lastebiler som byttes ut er Euro V-klassifisert, så Ringnes ser frem mot en fornyelse av bilparken, både i forhold til miljø og førerkomfort.

Alkolås

De nye bilene er også utstyrt med alkolås, 2,5 tonns bakløfter, tilhengerfeste og Saxas container-tilbygg, da dette var ønskelig fra Ringnes’ side.

- For Ringnes er det viktig å ha en trygg og driftsikker arbeidsplass for våre sjåfører, og en lastebilflåte som tilfredsstiller våre miljø- og effektivitetskrav. Disse kriteriene har Scania vist seg å levere veldig bra på, og vi er veldig tilfredse med å snart kunne ta i bruk de nye lastebilene i distribusjonen vår, sier logistikkdirektør Sondov Øystese hos Ringnes.