HANDEL: Martin Authen (t.v.), Erik Sørby og Lars Sørby har kjøpt 16 nye anleggsmaskiner av Sjur Wethal (t.h.) og Nasta.
HANDEL: Martin Authen (t.v.), Erik Sørby og Lars Sørby har kjøpt 16 nye anleggsmaskiner av Sjur Wethal (t.h.) og Nasta.

Sørby kjøper mer Hitachi

Sørby Utleie i Spydeberg utvider sin portefølje av store anleggsmaskiner enda en gang.

Publisert

Også denne gangen er det Nasta som skal levere de nye maskinene. Den nye avtalen omfatter 14 Hitachi gravemaskiner, en Hitachi hjullaster og en Bell rammestyrt dumper.

De nye maskinene skal alle øke kapasiteten til Sørby Utleie. Den største maskinen i denne handelen er en ZX300LC-6 på 33 tonn, mens de minste er fire identiske ZX85US-5 på ni tonn.

- Trenden er at kundene våre ønsker å leie stadig større maskiner. Samtidig er det blitt vanskeligere å kjøpe en maskin med omgående levering når behovet plutselig er der. Derfor kjøper vi disse maskinene nå for levering i april og mai neste år, sier Lars Sørby.

Tyngre

Dette kjøper Sørby Utleie nå:

  • 4 stk. Hitachi ZX85US-5 (9 tonn)
  • 4 stk. Hitachi ZX135US-6 (16 tonn)
  • 2 stk. Hitachi ZX140WT-6 (16,5 tonns hjulgravere)
  • 2 stk. Hitachi ZX225USR LC-6 (25,4 tonn)
  • 1 stk. Hitachi ZX210LC-6 (23,7 tonn)
  • 1 stk. Hitachi ZX300LC-6 (33 tonn)
  • 1 stk. Hitachi ZW180 hjullaster (15,5 tonn)
  • 1 stk. Bell B20E rammestyrt dumper (16 tonn)

Sørby Utleie har i flere år satset på større anleggsmaskiner i sin utleieflåte. De har nå rundt 250 masseforflytnings-maskiner, og 54 av disse er Hitachi. Alle disse maskinene er fra ni tonn og større. Samtlige gravere fra 14 tonn og oppover, er også utstyrt med Topcon GPS maskinstyring.

Alle de nye maskinene er kjøpt med tanke på neste sesong. Dette året kjøpte Sørby Utleie også tolv nye maskiner fra Hitachi og Nasta. Den handelen ble undertegnet på Vei og Anlegg i mai 2018. Der bestilte de også en helelektrisk gravemaskin.

Sirkuleres

- Vi har mange store og faste kunder. Mange av disse har langtidsleie av maskiner fra oss. De nye maskinene vi nå kjøper er ikke disponert enda, og vil bli brukt der det er behov, sier Lars Sørby.

Sørby Utleie har hatt en eventyrlig vekst de siste årene. I 2017 omsatte de for 107 millioner kroner, og i år vil omsetningen ende rundt 165 millioner kroner. For neste år er målet å passere den magiske grensen på 200 millioner kroner.

- Vi har klart å vokse samtidig som vi har behold lønnsomheten vår. Det er vi meget godt fornøyd med, sier Lars Sørby.