KJØPT OPP: Sylinderakutten AS er kjøpt opp. Fra venstre: Johan Haakensveen, Knut Tangen (begge to etablerte Sylinderakutten for 16 år siden), Nils Lauvlid (regionssjef Tess Øst), Daniel Ribbing (daglig leder Sylinderakutten – ny eier) og Morten Østlund (daglig leder Hydraulikkteknikk AS – ny eier).

Nye eiere i Sylinderakutten

Sylinderakutten AS fikk torsdag 3. januar nye eiere.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Selskapet ble da kjøpt opp av Hydraulikkteknikk AS (99,1%) og Daniel Ribbing med 9,9%. Ribbing har de senere årene vært daglig leder i Sylinderakutten, og fortsetter i samme stilling også etter oppkjøpet.

Hydraulikkteknikk er et selskap i Tess Gruppen. Både Sylinderakutten og Tess Øst har i flere år hatt lokaler i bygget til Hymax i Brumunddal i Hedmark.

Mange koblinger

Det er ikke helt tilfeldig. Sylinderakutten ble for 16 år siden etablert av daværende Hymax-eier Knut Tangen (51%) og Johan Haakensveen (49%). Tangen er idag styreformann i Hymax (har agenturer som Kubota anleggsmaskiner, Giant minilaster og Hyundai store anleggsmaskiner).

Driften av Sylinderakutten vil fremdeles foregå i de samme lokalene. Gjennom 16 års drift har Sylinderakutten vist positivt regnskap hvert år. Med Hydraulikkteknikk som ny eier regner begge parter med ytterligere vekst for kommende år.

Det er 8 ansatte i Sylinderakutten, og alle blir med videre. Selskapet omsatte for 12 millioner kroner i 2018. Den største av de nye eierne, Hydraulikkteknikk, omsatte for 39,6 millioner kroner i 2017 og hadde 1,85 millioner kroner i overskudd.

Powered by Labrador CMS