Furrion stiller ut denne høyteknologiske camping-semien på messen.
Furrion stiller ut denne høyteknologiske camping-semien på messen.

CES 2019 er igang i USA

Las Vegas (AT.no): Consumer Electronic Show eller CES er regnet som verdens største messe for forbrukerelektronikk og holdes i Las Vegas tidlig i januar hvert år.

Publisert

Dette er blitt en messe som får større og større betydning også innenfor bilindustrien. Dagens moderne biler er fullstappet med elektronikk i ulike former, enten de er elektrisk drevne eller har forbrenningsmotor. Trender som selvkjøring og selvfølgelig elektriske personbiler lanseres her. Av messens rundt 4500 utstillere, er det nærmere 700 med bilindustrien som målgruppe

I år (2019) vil Mercedes lansere den nye elektriske personbilen CLA, Vision Urbanetic som også ble vist under IAA i Tyskland. For første gang stiller også den tyngste delen av Daimler-konsernet, Daimler Truck & Bus, ut på messen.

Det er også ventet at Nissan vil vise nye Leaf med større batteripakke. Audi, Honda, Ford, BMW og Hyundai er noen av de andre bilprodusentene som er tilstede.

Dørene ble åpnet klokken 19.00 tirsdag 8. januar norsk tid.
Dørene ble åpnet klokken 19.00 tirsdag 8. januar norsk tid.

Underleverandører som ZF, DANA og Bosch er på plass, og ikke minst mange nye aktører er på messen for å vise det de jobber med.

Mobilitet i byer har fått et eget torg hvor denne teknologien blir vist og Uber-konkurrenten, HERE, har benyttet messen il å lanser sine mobilitetsløsninger.