Vedlagt i pressemeldingen om at Trond Viding Tvedt slutter som adm. direktør,  er dette bildet av Bjørn Risa som sitter i førersetet på en maskin vedlagt.
Vedlagt i pressemeldingen om at Trond Viding Tvedt slutter som adm. direktør, er dette bildet av Bjørn Risa som sitter i førersetet på en maskin vedlagt.

Lederskifte i Risa AS

Uenighet om veien videre fører til endring i toppledelsen.

Publisert

Trond Viding Tvedt slutter som adm. direktør i selskapet etter sju år i sjefsstolen.

- Jeg har vært i Risa i nærmere ni år nå. I disse årene har både anleggsbransjen og Risa gjennomgått store endringer. Det har vært en utrolig spennende reise, og jeg er glad for den tilliten Bjørn Risa har gitt meg for å utvikle og posisjonere selskapet. Vi har fått til mye, men det foregår fortsatt store omlegginger i markedet for anleggsentreprenørene. Det er i dag ikke samsvar mellom eier og meg selv omkring hvilke strategiske valg som er de rette for å oppnå en god posisjon og inntjening i dette markedet, og vi er ikke fornøyd med dagens inntjening. Med bakgrunn i dette er det enighet mellom eierselskapets styre og meg selv om at Risa drives videre uten min medvirkning. Jeg ønsker selskapet og de ansatte lykke til i årene som kommer, og takker for en flott tid i Risa, sier Trond Viding Tvedt i en pressemelding fra Risa AS.

Bjørn Risa er i dag styreleder i Risa AS og går over i rollen som daglig leder i selskapet. Petter Eiken, styreleder i Risa gruppen, vil tre inn som styreleder i Risa AS i tillegg. Eiken er konserndirektør i Bane Nor, og har tidligere vært en del av konsernledelsen i Veidekke og vært adm. direktør i Skanska.

I pressemeldingen, som er undertegnet Bjørn Risa, om at Tvedt slutter står det videre:

 - Selskapets hovedfokus er å øke lønnsomheten og bygge soliditet. Vi har en god bredde i ledelse og kompetanse for å gjennomføre/være med på de spennende prosjektene som vil komme de neste ti årene. Vi har en sterk samarbeidskultur og med våre ansatte blir det fullt fokus på hardt arbeid, god drift og fornøyde kunder. Risa har tilgang på den beste maskinparken vi trenger for å løse oppdragene, gjennom Rental.one. Vi ser positivt på 2019 med ca. 1 milliard i ordrereserve til utførelse. Vi takker Trond Viding Tvedt for god innsats og ønsker lykke til med nye utfordringer.