Derbigums Easy-Max maskin ble brukt for å legge Derbigum GC på dekkene.
Derbigums Easy-Max maskin ble brukt for å legge Derbigum GC på dekkene.

Derbigum leverer membran til Follobanetunnelen

Tak- og membranleverandøren Derbigum leverer 18.000 kvadratmeter med membran til Nordens hittil lengste jernbanetunnel, på Follobanen sørover fra Oslo til Ski kommune.

Publisert

Follo Tak og Vedlikehold AS står for tekking og oppdragsgiver er Veidekke Entreprenør Anlegg for Bane Nor.

Follobanen som er Nordens hittil lengste jernbanetunnel på 22 km skal tilrettelegge for halvert reisetid mellom Oslo og Ski. Ifølge Bane Nor vil Follobanen stå ferdig i desember 2022.

Det er bred deltagelse i prosjektet hvor over 2000 arbeidstakere deltar/har deltatt, i tillegg til Bane Nors byggherreorganisasjon. Derbigum, som en av leverandørene, leverer membran som skal beskytte anleggskonstruksjonen mot naturelementene i området Klypen-Loenga nær Oslo-enden av tunnelen.

Maskinell sveis skal sikre effektivt arbeid.

Halvveis

Follo Tak og Vedlikehold AS er i skrivende stund ca. halvveis med jobben på dette partiet av Follobanen. Så langt har alt gått etter planen. Roger Sæther i Follo Tak og Vedlikehold forteller, i en pressemelding fra Derbigum:

- Vi startet i september 2018 og antar å være ferdige i mai-juni 2019. Det har vært et ryddig prosjekt med god fremdrift i hele vinter. Derbigum’s Easy-Max maskin brukte vi for å legge Derbigum GC 5mm på storruller som er svært effektiv og ikke minst lønnsomt.

Dekker, vegger og 600 stolper

Follo Tak og Vedlikehold estimerer at de totalt kommer til å legge nærmere 18.000 kvadratmeter med GC 5 mm og SP 4 mm.

De legger Derbigum GC på dekkene. På kulvertveggene legges det Derbigum SP 4 mm. I tillegg er nærmere 600 stolper tekket inn. Bengt Løkke, Adm. Direktør i Derbigum Norge & Sverige forklarer:

- Derbigum GC er den mest robuste membranen vi har og den er godkjent av Statens Vegvesen. Dette er en ideell løsning til anleggskonstruksjoner. Ikke bare fordi den imøtekommer krav til store påkjenninger i anleggskonstruksjonene, men det er også et holdbart og bærekraftig materiale. Løkke fortsetter:

- Vi er veldig stolte av å bidra med å bygge Nordens lengste jernbanetunnel og ikke minst optimalisere offentlige transportmuligheter i dette området.