Kroon Maskin Foto Erik Eggum
Kroon Maskin Foto Erik Eggum

Se salva løfte berget

Denne flotte salva ble satt av på Beitostølen av Kroon Maskin. Se video.

Publisert

Tomten det ble sprengt på ligger i Beitostølen sentrum, nær annen bebyggelse.  Det skal bygges leilighetsbygg med garasje i underetasjen.

Salven var på 385 fm3 og det ble brukt 352 kg dynamitt, og den ble satt av 13. mai 2019.

Bergsprenger Audun Rogne, Kroon Maskin AS, prøvesprengte først for å vurdere berget; slepper og hvordan berget sto. Dette ble tatt med inn i planleggingen sammen med bergsprengingsleder Frans Kroon. Det ble valgt dynamitt fordi den knuste best uten å ødelegge kantene.

Det ble boret 44 hull ned til fem meter på det dypeste. Man kan se på videoen at det blir lagt inn mer og mer forsinkelse bakover og ut mot siden. Resultatet ble som ønsket – lite sprut, rene kanter, vinkelrette hjørner bakerst og god knusing.

På videoen ser vi Aleksander Fahre fra Facta Gruppen legger på plass skytemattene, og at salven avfyres og evalueres av bergsprenger Audun Rogne og  borriggoperatør Ole Bjørn Nesse i Kroon Maskin AS.

Spreningensjobben er en del av den største byggesatsingen som er gjort på Beitostølen. Minst 200 leiligheter skal bygges Beitostølen Sentrum frem til 2025. Se omtale i Valdresmagasinet.

Videoen er laget av Erik Eggum / Anleggsfilm.no