Mange benyttet anledningen til å løpe halvmaraton på den nye E18-strekningen mellom Tvedestrand og Arendal.
Mange benyttet anledningen til å løpe halvmaraton på den nye E18-strekningen mellom Tvedestrand og Arendal.

Nye Veier og AF arrangerte folkefest for 7000

2. juli 2019 åpner den 22 km lange nye E18 fra Tvedestrand til Arendal. I den anledning ble det arrangert folkefest på Grenstøl i Tvedestrand lørdag 22. juni.

Publisert

- Vi vet at nye E18 Tvedestrand-Arendal er etterlengtet og det blir en flott 22 km trafikksikker firefelts vei. Det er ikke bare bare å være naboer til et anleggsområde i to og et halvt år. Sammen med totalentreprenøren AF har Nye Veier hatt lyst til å gi noe tilbake til trafikanter og berørte naboer som har levd side om side med støv, støy, sprengningsarbeidet og andre ulemper, sier Magne Ramlo, prosjektdirektør i Nye Veier for E18-utbyggingen fra Langangen til Grimstad.

7000 med på E18-festen

Den nye veistrekningen er på 22 km. Det ble blant annet markert med en marsipankake på 22 meter!
Den nye veistrekningen er på 22 km. Det ble blant annet markert med en marsipankake på 22 meter!

Dagen før folkefesten både regnet og blåste det noe skapte en viss bekymring for arrangørene. Når man skal arrangere folkefest ute har det naturligvis stor betydning at det er fint vær.

God planlegging og fint vær la til rette for at så mange som omlag 7000 møtte frem på folkefesten som i tillegg til konsert med Eivind Karlsen og Freddy Kalas, inneholdt muligheter for alle interesserte til å løpe halvmaraton, delta i sykkelritt eller ta en spasertur på det som om en drøy uke blir ny firefelts vei.

Det var ca. 4000 som benyttet denne anledningen til å sykle, gå eller løpe på veien i løpet av dagen.

22 km vei - 22 meter kake

Mange benyttet anledningen til å sykle på den nye E18-strekningen mellom Tvedestrand og Arendal.
Mange benyttet anledningen til å sykle på den nye E18-strekningen mellom Tvedestrand og Arendal.

- Vi i AF håper folk setter pris på at vi lager i stand en folkefest. Det er jo kanskje første og siste gang folk som ikke jobber i anleggsbransjen får anledning til å være med på å gå, løpe eller sykle på en ny firefelts vei. Det krever god logistikk å åpne opp anlegget for så mange mennesker og vi har hatt ekstra oppmerksomhet på både HMS og sikkerhet for publikum, sier Erik Frogner som er AF sin prosjektleder for E18 Tvedestrand-Arendal.

Opprinnelig var veiåpningen planlagt i oktober 2019. I slutten av januar kunne Nye Veier melde at det blir det veiåpning allerede 2.juli. Ramlo legger ikke skjul på at det for Nye Veier er gledelig å kunne åpne veien mer enn tre måneder tidligere enn planlagt.

 - Alle i prosjektet har stått på for å planlegge folkefesten. Vi er stolte over den nye veien og synes den er veldig flott. På folkefesten viste vi en rykende fersk dronefilm som viser hele strekningen og en timelapsefilm som er satt sammen av bilder fra flere webkameraer. Siden veien er 22 km meter lang måtte vi jo ha en kake som er 22 meter. Det er lenge siden vi kom på tanken å servere en 22 meter lag kake, ja, nesten rett etter at vi anleggsarbeidene kom i gang. Jeg vil sende en stor takk til alle de som møtte opp og gjorde dette til en fantastisk dag, sier Tordis Vandeskog som er utbyggingssjef i Nye Veier for prosjektet E18 Tvedestrand-Arendal.