Trafikksjef Frode Romarheim (t.v. med pris) og teknisk leder Arne Hetle hos Firda Billag Buss AS tok imot prisen på vegne av konsernet. Helt til venstre i bildet står juryrepresentant og prisutdeler, Jofrid Lunde (næringspolitisk sjef i NHO-LT). Helt til høyre i bildet står Marit Bjørgen, som også var med på utdelingen.

Firda Billag er årets lærebedrift

Har hatt lærlinger sammenhengende siden 1998.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Bedriften har hatt lærlinger i yrkessjåfør og logistikkfaget siden 1998. Og har vært medlemsbedrift hos Opplæringskontoret for transport og logistikk siden det ble startet.

Firda Billag holder både på med godstransport og persontransport, og selskapet har utdannet 80 yrkessjåfører og logistikkarbeidere i lærlingesystemet. I dag har de tolv lærlinger/lærekandidater i arbeid.

Som begrunnelse for tildelingen uttalte juryen at:

- Bedriften har jobbet målrettet med rekruttering og opplæring av lærlinger. Bedriften har hatt lærlinger kontinuerlig, helt siden de tok inn lærlinger første gangen for over 20 år siden. Det er positivt at det kan vises til en god bredde i opplæringen av lærlinger.

Trafikksjef Frode Romarheim og teknisk leder Arne Hetle hos Firda Billag Buss AS tok imot prisen på vegne av konsernet, da den ble delt ut på NLFs område på Transport & Logistikk 2019 i Lillestrøm.

Det er Samarbeidsforum for opplæringsvirksomheter innen transport- og logistikkfag i Norge (SOTIN), i samarbeid med NHO Logistikk og Transport og NLF, som står bak prisen.

Målet med å dele den ut, er å rette oppmerksomhet rundt rekruttering av yrkessjåfører og spesielt ungdommer.

Powered by Labrador CMS