På Dyrsku'n 2019 viste Hans Stangeland (t.v) og Bernt Egil Wetteland fra Paltek en ny skid som kraner montert inne i servicebiler kan stå på.

Trekker kranen ut

Paltek har levert flere dusin kraner til ­servicebiler. Nå tilbyr de også en løsning der kranen står på en skid.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Mange av servicebilene de har bygget opp, har vært på 7,5-tonns MAN TGL chassis. For å få nødvendig rekkevidde på de små kranene har de bygget en løsning hvor hele det ene hjørnet på skapet åpnes.

Dermed har det vært mulig å krane rundt hjørnet på bilen. Den nye løsningen, som er et alternativ til den de har brukt før, er å skru en skid i gulvet bak i skapet. Denne kan trekkes nærmere en meter ut av skapet.

Dermed øker både rekkevidden på kranen, og den kan brukes i 180 graders radius bak bilen. Samtidig beholdes hele styrken på skapet. Den ekstra vekten på skiden er ca. 70 kilo.

Kranene fra Palfinger som leveres på disse typene biler, er enten PC1500 på 1,5 tonnmeter eller storebroren PC2700 på 2,7 tonnmeter. Felles for begge er at de kan kjøres enten på kraftuttak fra girkasse, landstrøm eller generator. Alle tre alternativene var tilgjengelig på bilen som ble vist på Dyrsku’n (bildet øverst).

Powered by Labrador CMS