Glenn Mellegaard er ny daglig leder i Hymax AS.
Glenn Mellegaard er ny daglig leder i Hymax AS.

Mellegaard blir ny Hymax-sjef

Glenn Mellegaard (54) er ansatt som ny daglig leder i Hymax AS og begynner i jobben 2. desember.

Publisert

Mellegaard er «gammel» kjenning hos Hymax og har både vært salgssjef i selskapet (2007 til 2012), samt styremedlem den siste tiden. I Hymax tar Mellegaard over etter Anders Henni som begynner som daglig leder i Brubakken AS.

Selger seg ut

Etter at Mellegaard var salgssjef i Hymax i fem år, begynte han hos Norsecraft Tec AS. I fjor etablerte han og Norsecraft AS et nytt selskap sammen, Norgem AS, som leverer brann- og sikkerhetssystemer, blant annet for anleggsmaskiner. Mellegaard har ledet dette selskapet inntil nå, og som følge av at han slutter selger han også sine 50% av eierandelene i Norgem tilbake til Norsecraft AS.

- Nå har jeg sittet i styret i Hymax i ca. halvannet år, og sett selskapet fra den vinkelen. Da Anders valgte å gå til Brubakken og jeg fikk tilbudet om jobben, var det noe jeg kunne tenke meg å takke ja til. Dette er spennende og blir en litt annen hverdag enn det jeg vant med, sier Mellegaard og tenker spesielt på at han går fra en liten organisasjon til en stor.

Glenn Mellegaard er klar for nye tak hos Hymax.
Glenn Mellegaard er klar for nye tak hos Hymax.

Berømmer de ansatte

Han sier at hans viktigste oppgave nå blir å bevare og helst styrke posisjonen Hymax har for små anleggsmaskiner. Hymax har agenturet på Kubota som har sterk posisjon i Norge (ca. 33% markedsandel ifølge Hymax).

Bjørnar Sønsterud skifter fra John Deere skogsmaskiner til anleggsmaskiner hos Hymax.
Bjørnar Sønsterud skifter fra John Deere skogsmaskiner til anleggsmaskiner hos Hymax.

- Det er veldig mange dyktige personer i Hymax og selskapet selger fantastiske produkter. Jeg håper og tror jeg har litt å bidra med etter å ha vært i anleggsbransjen siden midten av 80-tallet, sier Mellegaard.

Han bor i Trøgstad i Østfold, men har skaffet seg en leilighet i Brumunddal og vil være tre dager i uken ved hovedkontoret. Hymax har også et avdelingskontor i Oslo som Mellegaard vil være på.

Ny salgssjef

Mellegaard er ikke den eneste nye hos Hymax. Inn kommer også Bjørnar Sønsterud som ny salgssjef. Han bor på Vallset i Stange kommune, og kommer fra stillingen som Country Manager i John Deere Forestery som har hovedbase på Kongsvinger.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS