Tangenvika bru, jernbanekryssing av ei vik i Mjøsa (Innlandet).
Tangenvika bru, jernbanekryssing av ei vik i Mjøsa (Innlandet).

Avlyser konkurranse om brubygging

Bane Nor har fokus på å holde pågående prosjekter i gang, ikke starte nye nå som Norge er sterkt påvirket av spredning av koronaviruset Covid-19.

Publisert

På grunn av de ekstraordinære tiltakene i hele Europa som følge av korona-epidemien, har Bane Nor valgt å avlyse konkurransene om bygging av Tangenvika jernbanebru (Innlandet) og ny rådgiverkontrakt for prosjektet Kleverud-Åkersvika på InterCity-strekningen Dovrebanen.

Hovedfokus for Bane Nors portefølje av igangsatte prosjekter, er å opprettholde normal og sikker drift så lenge som mulig i samarbeid med rådgivere, entreprenører og leverandører.

- Vi har som en stor statlig byggherre, et ansvar for å bidra til den nasjonale målsetningen om å redusere smitte, samtidig som vi skal opprettholde aktiviteten i prosjektene så langt det lar seg gjøre. Gjennom å holde aktivitetsnivået i påbegynte prosjekter oppe, bidrar vi til å holde samfunnet i gang. Entreprenørene jobber godt og vi er i god dialog for å komme gjennom denne krisen sammen, slik at de sikrer trygge arbeidsplasser også etter at korona-epidemien er over, sier Stine Undrum, konserndirektør Utbygging i Bane Nor i en nyhetsmelding på Bane Nors nettside.

- En beslutning om ny utlysning av konkurransen, vil tidligst kunne foreligge etter at det er etablert kunnskap om de konsekvenser denne ekstraordinære situasjonen får for Bane NORs prosjektportefølje. Vi er svært lei oss for denne situasjonen og ønsker alle interessenter velkommen tilbake i våre prosjekter når situasjonen tillater det, sier Undrum videre.

Den kommende utlysningen av konkurransen om bygging av KS-1 Hestnestunnelen utsettes også.

Powered by Labrador CMS