Det vil etter alt å dømme få betydning for produksjon av biler fra blant annet Volkswagen nyttekjøretøy at VW-konsernet stenger flere av sine fabrikker midlertidig på grunn av koronaviruset Covid-19. På bildet er nye VW Caddy.

Midlertidig stans for VW-konsernets fabrikker

Det er i dag blitt bekreftet fra Volkswagen AG at man fremover stenger aktiviteten midlertidig på flere av Volkswagen-konsernets fabrikker.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Den norske importøren Harald A. Møller AS følger opp berørte kunder sammen med det norske forhandlerapparatet.

- Vi har foreløpig ikke fått full oversikt over hvordan dette påvirker enkeltkunder i vårt marked. Vi kommer fremover til å kartlegge dette og følge opp hver enkelt kunde som kan oppleve forsinkelser. Vi har biler på lager i Norge og biler produsert og på vei til Norge, og slik situasjonen er nå kan disse utleveres som planlagt via forhandlerapparatet vårt, sier Ulf Tore Hekneby, administrerende direktør for Harald A. Møller AS.

To uker

Beslutningen fra Volkswagen-konsernet begrunnes med situasjonen hvor spredningen av koronaviruset Covid-19 har påvirket tilgangen til deler, og at Volkswagen-konsernet ønsker å bidra til å hindre spredning av viruset ved å stanse fabrikkene midlertidig.

I utgangspunktet er varigheten på tiltaket to uker.

Samfunnskritisk virksomhet

- Situasjonen er uoversiktlig, men vi lover kundene våre en så god oppfølging som mulig hele veien. Samtidig har vi satt inn flere tiltak som gjør at vi kan opprettholde drift i forhandlerapparatet vårt, hvor deler av virksomheten er definert som samfunnskritisk av norske myndigheter, sier Hekneby.

I Norge påvirkes merkene Volkswagen, Volkswagen Nyttekjøretøy, Seat, Audi og Škoda. Hvert merke, i samarbeid med forhandlerapparat og showroom følger opp kunder som har bestilt kjøretøy som opprinnelig skal produseres i det aktuelle tidsrommet.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS