STOLT: Daglig leder Per Gunnar Holmgren med bestselgeren Bobcat E27 med en kraftig steinblokk i klypa og mindre maskiner som bakgrunn.

Anleggsgruppens demodager i gang

- Med avlysninger og tørke av anleggsmaskinutstillinger på grunn av covid-19, fant vi at tiden nå var moden for å forsøke noe i egen regi. Det ble Demodager, sier daglig leder Per Gunnar Holmgren i Anleggsgruppen.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Et rikholdig utvalg av maskiner og utstyr sto klare på området i Johan Follestadsvei 5 i Røyken Næringspark da Demodagene ble åpnet torsdag 18. juni kl. 10.00. Første dag holdes det åpent helt til klokken 20.00, på fredag fra kl. 10.00-18.00 og på lørdag kl. 10.00-15.00.

- Vi er ferdige med utsprenging og planering av området her i Røyken Næringspark hvor vårt kommende nyanlegg skal reises. Derfor er vi så heldige at vi kan bruke vår egen tomt til en omfattende maskinpresentasjon nå. Her er det blitt rikelig med plass til å vise våre egne maskinagenturer og våre samarbeidspartneres produkter, sier Holmgren.

Jakter på ny Weidemann

WEIDEMANN: Egil Olsen (t.v.) og Morten Jensen (t.h.) har Anleggsgruppens selger Lars Thomas Kihle mellom seg. Nå går det mot utskifting av en Weidemann-laster.

Morten Jensen og Egil Olsen fra Moss Maskin AS var tidlig ute og ble guidet rundt av selger Lars Thomas Kihle i Anleggsgruppen.

- Vi er på jakt etter en ny Weidemann hjullaster og tenkte det var greit å se på hele programmet her. Vår 2,5-tonner 1370 er 17 år gammel og det er på tide å gi den avløsning. Den har bare gått og gått i alle mulige jobber. Eneste reparasjoner er tenningskabel (starter), to lagre og et sett med hjul. Utrolig, for vi benytter maskinen til alt, også innkjøring av asfalt til garasjeanlegg. 170 tonn på dagen er rekorden i en jobb vi hadde for Veidekke, sier Morten Jensen stolt.

Firmaet holder seg til lokalområdet rundt Moss, og Jensen har bare seg selv og Egil Olsen ansatt.

- Vi er eksperter på småjobber, graving, kjøring og har en spesialitet med tilrettelegging for private badebasseng. Ellers jobber vi bare 10 måneder i året. Utstyret egner seg ikke for vinterarbeid når telen kommer, og derfor søker vi til Syden og sola i februar og mars, sier Jensen med et glis.

STØRST: Salgssjef Paul Håkon Endresen foran den største maskinen, Rubblemaster MSC 8500M, som ble vist på Demodagene.

Omfattende maskinprogram

I SKYGGEN: Hanne Bjørnrud Johansen og Trond A. Rasmussen fra SG Finans hadde søkt skygge for brennhet sol i teltet til Stig Ove Kløvstad (t.h) fra Gjerstad.   

Anleggsgruppen hadde sitt omfattende program på plass og tydelig stolt presenterte salgssjef Paul Håkon Endresen den nye el-drevne Bobcat E10. Den, sammen med bestselgeren Bobcat E27, sto i spissen for ytterligere seks gravemaskiner, to beltelastere og kompaktlastere. Maskinene er utstyrt med helautomatisk fjernstyring, og denne kan nå også kobles til ti år gamle maskiner.

Weidemann-programmet omfattet i alt seks modeller, og spesielt fremhever Endresen modellen 1160EH med lithiumbatteri.

På plass var også Amman med valser, produsentens minste asfaltutlegger og et spekter av vibroplater fra 70-800 kg. Bergmanns dumpere var utstilt sammen med Bobcat-graverne, mens Rubblemasters knuse- og sorteringsverk hadde fått fjellveggen på den utsprengte tomta som bakgrunn. I alt fire maskinen ble presentert, hvorav to grovsikt- og et finsiktverk.

På plass med egne stands, var også samarbeidspartnere Ifor Williams, Gjerstad, Hella Maskin, Epiroc, Clipper og SG Finans.

Powered by Labrador CMS