Regionsjefen hadde avtalt møte med ordfører Trond Hoseth i sentrum av Hommelvik. Ordføreren ble overrakt et bilde som viser stolte vognmenn fra 1930-tallet. På baksiden av bildet var vårt krav om et positivt vedtak i kommende kommunestyremøte. Hommelvik var fylt opp med lastebiler denne ettermiddagen. (Foto: Geir P. Heen)

NLF Trøndelag: - Nå blir det veibygging

Det blir ny E6 mellom Trondheim og Stjørdal. Men det måtte en heftig lastebilaksjon til.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

29. juni ble en historisk dag for veibygging i Trøndelag og Norge etter at Malvik kommune ga sitt ja i et ekstraordinært kommunestyremøte om ny E6 gjennom kommunen.

– Sitt samfunnsansvar bevisst  

Det lå lenge an til et klart nei til planene, så det var knyttet stor spenning til denne saken.

- Etter utstrakt møtevirksomhet og ikke minst vår aksjon, ble det til at kommunestyret sa ja til planene, forteller regionsjef Roar Melum i NLF Trøndelag.

Han understreker at ordfører og politikere var sitt samfunnsansvar bevisst, noe som regionen får nyte godt av i mange år fremover.

- Saken viser at samarbeid fører til resultater. Nå blir det veibygging, sier Melum.

25. juni trommet NLF sammen lastebiler fra nord og sør i Trøndelag for å påvirke politikerne i Malvik kommune til å si ja til planene for ny E6 mellom Ranheim og Værnes.

Ap og Sp har tidligere sagt at de vil stemme nei til planene Nye Veier har for strekningen.

Ville ramme NLF hardt

Et nei ville resultere i utsettelse av oppstarten, noe som ville ramme NLF-bedrifter meget hardt.

- Spesielt i disse tider er det et stort behov for sysselsettingen et slikt prosjekt vil gi. Derfor kjørte vi kolonner fra Scandic Hell og fra Leangen Travbane. I lav hastighet kjørte vi gamle E6 gjennom Malvik, og hvor kolonnene møttes i Hommelvik med ordfører Trond Hoseth på plass, forteller NLFs regionssjef, og som overleverte krav om et ja til planene for ny E6.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS