Har tips om hva som skjedde ved dette estiske vogntoget ved Jessheim trafikkstasjon natt til søndag 9. august vil politiet gjerne snakke med deg.
Har tips om hva som skjedde ved dette estiske vogntoget ved Jessheim trafikkstasjon natt til søndag 9. august vil politiet gjerne snakke med deg.

Sjåfør alvorlig skadet ved Jessheim trafikkstasjon

Sjåføren ble funnet kraftig forslått på natten. Han ble innlagt på sykehus. Politiet har ikke funnet ut av hva som har skjedd, og ber personer som kan ha sett noe å ta kontakt.

Publisert

Natt til søndag 9. august rykket politiet ut til lastebilparkeringen ved Jessheim trafikkstasjon, etter å ha fått et tips. Der møtte de ifølge Romerikes Blad en beruset utenlandsk sjåfør som hadde skader på kroppen.

- Han var oppegående da vår patrulje møtte mannen, men vi så at han hadde skader og han ble dermed kjørt til legevakta. Der ble han overtatt av helsevesenet. I ettertid har det kommet fram at han var vesentlig mer skadet enn først antatt og vi startet dermed nærmere undersøkelser ved åstedet for å få avklart hendelsesforløpet, sier seksjonssjef for etterforskning ved Ullensaker lensmannsdistrikt, Øyvind Kværner, til Romerikes Blad (krever abonnement).

Mannen er følge politiet i en tilstand som gjør at de ikke får avhørt ham. Familien og transportbedriften er varslet og disse har ifølge politiet løpende kontakt med sykehuset der den skadde sjåføren er innlagt.

Verken firmaet mannen kjører for, eller sjåfører politiet har snakket har visst noe om hva som har skjedd.

Politiet etterlyser vitner som bidra til oppklaringen. De jobber ut fra to teorier: 1. At sjåføren er utsatt for en straffbar handling. 2. At det har skjedd et uhell.

Det estiske vogntoget har ikke vært tatt inn til tungbilkontroll ved trafikkstasjonen, som har en egen stor kontrollplass for tyngre kjøretøy og kontrollskilt på E6 ved stasjonen. Sjåføren har trolig kjørt inn på plassen og parkert for å hvile. Statens vegvesen har ikke hatt noe med sjåfør eller vogntog å gjøre. Det er politiet som har saken.

Vogntoget sto fortsatt på plassen torsdag 20. august.