Produksjonsstart forventes i slutten av 2022.
Produksjonsstart forventes i slutten av 2022.

GM + Nikola = Badger

SAMARBEID: GM og Nikola danner et strategisk partnerskap for produksjon og utvikling av pickupen Badger.

Publisert

Med dagens avtale er kanskje Nikola ett skritt nærmere å realisere ett av de mange kjøretøyene de har lansert de siste årene. Avtalen innebærer at General Motors får 11 prosent eierskap i Nikola og rett til å utpeke ett styremedlem i Nikola. GM ser en mulighet for vekst i markedet ved hjelp av Hydrotec brencelcelle- og Ultium-batterisystemer.

Nikola grunnlegger Trevor Milton under lanseringen av Nikola Tre i Torino sist høst, et kjøretøy som skal produseres av Iveco, og dele plattform med S-Way.
Nikola grunnlegger Trevor Milton under lanseringen av Nikola Tre i Torino sist høst, et kjøretøy som skal produseres av Iveco, og dele plattform med S-Way.

Avtalen innbefatter at 
- General Motors mottar 2 milliarder dollar i aksjer i Nikola i bytte for arbeid.
- General Motors skal konstruere, validere, homologere og bygge Nikola Badger som både batteri- og brenselscelle- elektriske kjøretøy.
- Nikola forventer å spare over 4 milliarder dollar i batteri- og drivlinjekostnader over 10 år og over 1 milliard dollar i utvikling og typegodkjennings-kostnader.
- General Motors forventer 4 milliarder dollar i fordeler fra verdien av aksjene, kontraktproduksjon av Badger, forsyningskontrakter for batterier og brenselceller, og EV-kreditter i løpet av kontraktens levetid.
- General Motors vil være eksklusiv leverandør av brenselceller globalt (utenfor Europa) til Nikola for klasse 7/8 lastebiler, .
- Badger forventes å komme i produksjon innen utgangen av 2022

Nikola Corporation og General Motors Co. kunngjorde i dag et strategisk partnerskap som starter med Nikola Badger og gir kostnadsreduksjoner til Nikolas programmer, inkludert: Nikola Badger , Nikola Tre, Nikola One, Nikola Two og NZT. Som en del av avtalen vil Nikola bruke General Motors 'Ultium-batterisystem og Hydrotec-brenselcelle-teknologi, dette er en viktig milepæl for kommersialisering for General Motors.

GM skal samarbeide med Nikola om produksjon av Badger og samtidig levere teknologien til bilen.
GM skal samarbeide med Nikola om produksjon av Badger og samtidig levere teknologien til bilen.

- Nikola er et av de mest innovative selskapene i verden. General Motors er en av de beste ingeniør- og produksjonsbedriftene i verden. Du kan ikke drømme om et bedre partnerskap enn dette, sa Nikola grunnlegger og styreleder Trevor Milton. Ved å gå sammen får vi tilgang til de utprøvde deler til alle produktene våre, General Motors’ Ultium-batteriteknologi og et brenselcelleprogram for flere milliarder dollar er klart til å settes i produksjon. Nikola får umiddelbart flere tiår med kunnskap om leverandører og produksjon, utprøvd og testet produksjonsklar EV-drivlinje, teknikk i verdensklasse og investortillit. Viktigst er det at General Motors har en interesse i at Nikola lykkes. Vi ga tre løfter til våre akseeiere, og har nå oppfylt to av tre løfter før planen. For en spennende kunngjøring”, fortsetter han.

-Det strategiske partnerskapet med Nikola, muliggjør en bredere distribusjon av General Motors 'helt nye Ultium-batteri og Hydrotec-brenselcellesystemer, sa General Motors styreleder og administrerende direktør Mary Barra. - Vi øker vår tilstedeværelse i flere EV-segmenter med et stort volum som reduserer batteri- og brenselcellekostnadene og øke lønnsomheten. I tillegg er inntreden av General Motors elektrifiserte løsninger iden tunge sektoren av nyttekjøretøyer et viktig skritt i å oppfylle vår visjon om en fremtid i transportsektoren med nullutslipp, avslutter Barra. 

General Motors batteriutviklingsarbeid pågår. Planene for Ultium-batteriteknologi inkluderer silisiumanoder og litium-metallanoder, som vil forbedre rekkevidden til overkommelige priser og redusere avhengighet av sjeldne og kostbare metaller. Disse viser allerede bedre holdbarhet og betydelig høyere energitetthet.

Nikola vil være ansvarlig for salg og markedsføring avBadger og vil beholde merkevaren Nikola Badger. Badger ble først kunngjort 10. februar 2020 og vil få offentlig deby den 3-5 desember på Nikola World 2020 i Arizona. Produksjon av Badger forventes å være i slutten av 2022. Det er nå mulig å forhåndsbestille Badger på nikolamotor.com/badger.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS