Bergcon AS endrer navn til Forcit Consulting AS

Bergcon AS er en del av den over 125 år gamle finskeide Forcit-gruppen.

Publisert Sist oppdatert

Det er ett av tre søsterselskap i Norden som tilhører forretningsområdet Forcit Consulting. De tre selskapene slår seg nå sammen under samme navn - Forcit Consulting.

Søsterselskapene - Bergcon AS i Norge, Oy Finnrock AB i Finland og Bergsäker AB i Sverige - er alle konsulentselskap med fokus på overvåkning av miljøpåkjenninger som vibrasjoner, støy og støv.

Alle er eid av Forcit-gruppen og de slår seg sammen under ett navn - Forcit Consulting AS/Oy/AB - 15. september 2020.

Dette skal fremme et tett internasjonalt samarbeid og støtte Forcit-gruppens strategi om kontinuerlig vekst og utvikling. Samtidig skal det gi fordeler for kunder og prosjekter gjennom et bredere tjenestetilbud og tilgang til et utvidet nettverk av eksperter, ressurser og avdelingskontorer.

Som før - men nytt

- Med navneskiftet tilkommer et mer naturlig og tydeligere samarbeid på tvers av landegrensene. Vi vil kunne følge kundene og tilby våre eksperttjenester til utbyggere og entreprenører som tar arbeid i et nordisk naboland. I tillegg til tradisjonelle konsulenttjenester knyttet til sprengings- og grunnarbeider, som besiktigelse, vibrasjonsmålinger, støyovervåkning, rådgivning og skadehåndtering, vil Forcit Consulting i fremtiden også kunne tilby tjenester innen nye fagområder, skriver konsernet i en pressemelding.

Den daglige driften fortsetter som normalt, med de samme kontaktpersonene og «fortsatt med sterkt fokus på høy kvalitet og god service».

120 ansatte

Det første Forcit Consulting firmaet ble etablert i 1970 i Finland, og feirer følgelig 50-års jubileum i 2020.

I Norge ble Bergcon etablert i 2014, og endrer altså navn til Forcit Consulting.

Forcit Consulting har til sammen over 120 ansatte, fordelt på 20 kontorer i Sverige, Finland og Norge, og over 2500 instrumenter for måling av vibrasjon, luftsjokk, støy og støv. Alle tilkoblet det nettbaserte, måle- og rapporteringssystemet VipNordic.