Nordens største anleggsmesse, Vei og Anlegg, ble sist arrangert i 2018. Den gang var det på Hellerudsletta. I 2021 skulle den holdes på Norges Varemesse i Lillestrøm. Nå er denne flyttet til 2022 på grunn av covid-19-pandemien. 2022-utgaven holdes på Norges Varemesse.
Nordens største anleggsmesse, Vei og Anlegg, ble sist arrangert i 2018. Den gang var det på Hellerudsletta. I 2021 skulle den holdes på Norges Varemesse i Lillestrøm. Nå er denne flyttet til 2022 på grunn av covid-19-pandemien. 2022-utgaven holdes på Norges Varemesse.

Det blir ikke Vei og Anlegg 2021

Anleggsmessen Vei og Anlegg var planlagt inn våren 2021, men er nå flyttet til 2022 som en følge av det globale covid-19 utbruddet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Vei og Anlegg er Nordens største anleggsmesse, og har 3000 som jobber på stands og samler i underkant av 25.000 besøkende til fire hektiske dager. Planen var at den neste gang skulle arrangeres 5. – 8. mai 2021 på Norges Varemesse i Lillestrøm.

Arrangør Maskingrossisternes Forening (MGF) har i dag sendt ut en pressemelding, der de opplyser at messen nå er flyttet til 16. - 19. februar 2022.

- Vi har i det lengste jobbet for at vi, sammen med Norges Varemesse, skulle klare å gjennomføre en trygg messe for både ansatte og besøkende. Men, vi vurderer nå at smittefaren i samfunnet fortsatt vil være betydelig også til våren. Vi følger alle med på vaksineutviklingen, men må innse at det er lite trolig at en så stor andel av befolkningen er vaksinert tidsnok til at vi vil ha et restriksjonsfritt samfunn allerede våren 2021, står det i meldingen.

- Vi har jobbet tett med Norges Varemesse og er veldig tilfredse med både de risikovurderinger og tiltak de har fått på plass. De er en seriøs aktør og det gode samarbeidet har ført til at vi sammen besluttet å flytte messene denne uken, sier Tone Lindberg Grøstad, direktør i MGF.

- Våre utstillere ønsker å vise den nyeste teknologien og løsninger som skal til for at norske virksomheter kan øke konkurransekraft både nasjonalt og internasjonalt. Dette krever både at de planlegger og bestiller denne type utstyr i god tid før messene, og denne fristen begynner vi å nærme oss nå. De færreste av utstillerne er klare for å gjøre dette under de rådende smittevernreglene og usikkerheten for fremtiden.

For MGF er det avgjørende at messen «tilfører de besøkende kompetanse og ideer for innovasjon», og en utstilling uten nyheter er derfor ikke et alternativ. Beslutningen om å flytte messen kommer etter at saken har vært behandlet av ressursgruppen for messen og styret i MGF. Utstillerne har vært unisone og helt klar på ønsket om å flytte messen til våren 2022.

- Messen samler et stort publikum, og for oss er det avgjørende at arrangementene skal være trygge både for utstillerne og de besøkende. Selv om det ikke er en enkel beslutning å ta, er det viktig at vi bidrar til å holde smittesituasjonen under kontroll. Sikkerheten vil alltid komme først hos oss, sier Grøstad.

Powered by Labrador CMS