Sikret seg kontrakter med ca. 30.000 tonn avfall

Gjenvinningsaktøren Geminor har inngått nye kontrakter med tre interkommunale avfallsselskaper i det såkalte Vestlandsanbudet.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Etter en samlet offentlig anbudsprosess, har gjenvinningsaktøren Geminor forlenget sine avtaler med tre av de større interkommunale avfallsselskap på Vestlandet. Med oppstart fra april 2021 skal Geminor håndtere og transportere avfall for selskapene Haugaland Interkommunale Miljøverk AS (HIM), Sunnhordland Interkommunale Miljøverk IKS (SIM) og Sogn Interkommunale miljø- og avfallsselskap (SIMAS). Avtalene har en varighet på fem år med opsjon på ytterligere to år.

Kontraktene innebærer håndtering av rundt 10.000 tonn fra HIM, 13.000 tonn fra SIM og rundt 7000 tonn fra SIMAS frem til 2026.

Strategisk kontrakt

Geminor har hatt kontrakter med selskapene siden 2014, og er godt fornøyd med å få disse forlenget, forteller Country Manager for Geminor i Norge, Kjetil Hausken:

Country Manager for Geminor i Norge, Kjetil Hausken.
Country Manager for Geminor i Norge, Kjetil Hausken.

- Vi er svært glade for å få fornyet tillit med de tre større interkommunale selskapene i Vestlandsanbudet. Langsiktighet er noe vi verdsetter høyt, og dette er strategisk gode kontrakter fordi de sikrer og stabiliserer porteføljen vår i Norge, sier Hausken.

- Kontraktene innebærer i hovedsak godt sortert husholdningsavfall uten matavfall, noe som egner seg godt som brensel ved energigjenvinning for produksjon av varme og elektrisitet. Vi har også sikret oss returtransport for våre samarbeidspartnere på logistikk. Borregaard sitt anlegg i Sarpsborg er en viktig mottaker for avfallet – men vi vil også fordele volumene til andre mottakere både i Norge og Sverige.

Powered by Labrador CMS