Multihog redskapsbærer-rangen.
Multihog redskapsbærer-rangen.

Multimaskin AS blir norsk importør av Multihog redskapsbærere

Multimaskin AS og Multihog Ltd har nylig signert avtale om import av Multihog redskapsbærere og redskaper. Multimaskin skal ha enerett for det norske markedet.

Publisert

- Vi er godt fornøyde med å få import- og forhandleransvaret for Multihog her i Norge, sier Ole Kristian Svads, salgsansvarlig hos Multimaskin.

- Med Multihog i porteføljen styrkes vår konkurransekraft ovenfor våre kjerneområder ytterligere.

Multihog ble etablert i 2008 og holder til i Dundalk, Irland. Multihog redskapsbærere får man i fire forskjellige modeller, fra 55 til 120 hk.

Blant redskaper som kan velges til, er blant annet feiemaskin, snøfreser, gressklipper, høytrykksvasker, lasteplan med tipp, saltspreder og termisk ugrasbekjemper. Disse mulighetene gjør at Multihog er godt egnet for kommunale myndigheter og entreprenører innen blant annet veivedlikehold, eiendomsanlegg og flyplasser.

- Multihogs konsept og slagord er «One Machine - One Operator - Endless Applications», noe som de lever opp til ved å tilby et stort utvalg av redskaper til sine redskapsbærere. Multihog-produkter er bygget for å utføre en lang rekke forskjellige oppgaver, slik at kunden kan oppnå maksimalt utbytte på sin investering, året rundt, sier Svads.

Ny fabrikk bygget for økt etterspørsel

Multihog flyttet i 2017 produksjonen til det ca. 9000 m² store produksjonsanlegget i Dundalk i Irland.

Herfra eksporteres redskapsbærere til 28 land. Den nye fabrikken er bygget for å ivareta god vekst i eksportmarkedet.

Multihog ble opprinnelig designet som en kantklipper. I dag er den utviklet til en serie redskapsbærere med utallige bruksområder.

Multihogs forskning- og utviklingsavdelingen jobber konstant for å videreutvikle både Maskin og redskaper. Drivkraften og entusiasmen er forankret i firmaets ledelse; grunnleggeren Jim McAdam og Gerry McHugh som til sammen har mer enn 70 års erfaring fra maskinindustrien. Deres målsetting fra dag én har vært å skape et eksepsjonelt produkt.

Multihog CL

Multihog CL redskapsbærer er bygget for ugressbekjempelse, feiing og høytrykksvasking av gater, fortau, sykkelveier og torg.

Den skal være godt egnet for kommuner, byer og tettsteder med «stramme budsjetter».

Multihog CL leveres med to forskjellige motorer, med hhv. 55 og 75 hk. Begge motorene oppfyller kravene for Tier 4 uten krav til partikkelfilter.

Redskapsbæreren har leddet karosseri med liten svingradius og kompakt bredde for enkel betjening på fortau og i trange områder.

Den har ergonomisk utformet armlener med «helt proporsjonal mini joystick» for hydraulisk kontroll av redskap og toppmontering bak for redskaper og trepunktsfeste

Multihog CX

CX Serien er den minste redskapsbæreren fra Multihog. Multihog CX leveres med to forskjellige motorer, med 55 hk og 75 hk effekt. Begge motorene oppfyller kravene for Tier 4 uten krav til partikkelfilter. Med sin kompakte bredde er også dette en ideell maskin for bruk på fortau og trange plasser.

Multihog CX har permanent firehjulsdrift og er en helårsmaskin for snørydding, saltspreding, gressklipping og kantklipping med toppmontering bak for redskaper og trepunktsfeste. CX er smidig og komfortabel å kjøre, og har en ergonomisk joystick for enkel betjening av redskap. Den er utrustet med et trepunktfeste tilpasset CAT 0, CAT 1 og CAT 2. Tillatt totalvekt 3500 kg.

Multihog CX.
Multihog CX.

Multihog MX

MX er den kraftigste modellen fra Multihog med hele 120 hk. Denne helårsmaskinen er ideell for snørydding, kantklipping, asfaltfresing, høytrykksvask og feiing.

Tre forskjellige hyttestørrelser er tilgjengelig, med klimaanlegg og 360 graders sikt.

Det lave støynivået (64 db) skal sikre et godt arbeidsmiljø for fører. Multihog MX har en ergonomisk joystick for enkel betjening av redskap. Tillat totalvekt på 7000 kg tillater tunge redskaper foran og bak.

Multihog MX.
Multihog MX.

Multihog MH

MH er den største modellen fra Multihog med en 75 hk-motor. Multihog MH75 er en helårsmaskin ideell for snørydding, kantklipping, asfaltfresing, høytrykksvask blant annet.

MH75 har et relativt stort førerhus med 360 graders utsikt. En ergonomisk joystick styrer redskapen.

Multihog MH75 har hydraulisk kraftuttak med hele 120 liter/min og arbeidstrykk opptil 350 bar. Frontplaten har 1800 kg løftekapasitet. Tillat totalvekt på 6000 kg.

Multihog MH.
Multihog MH.