BERGEN: Bildet viser en diger gassgenerator som er produsert ved fabrikken i Bergen.

Rolls-Royce selger Bergen-fabrikken

TIL RUSSLAND: Rolls-Royce melder at motorprodusenten Bergen Engines AS på Hordvikneset selges til det russiske selskapet TMH International.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Kjøpesummen er på 150 mill. euro, etter dagens kurs ca. 1,55 mrd. kroner. Avtalen om overtagelse er godkjent av begge styrer, og det antas at eierskiftet vil bli godkjent i annet halvår 2021.

Salget er ikke uventet, for allerede i februar 2020 offentliggjorde eieren Rolls-Royce at selskapets strategiske omlegging ikke inkluderte Bergen-produsenten, etablert så langt tilbake som i 1946. Siden 1999 har Bergen Engines vært del av Rolls-Royce.

Stor på jernbane

THM International er Russlands største, og verdens fjerde største, produsent av jernbaneutstyr. Selskapet som ble etablert i 2002 produserer over 850 togmotorer i året, og hovedkontoret ligger i Sveits. Bergen Engines produserer primært motorer til skip og landbaserte anlegg.

President Hans Schabert i TMH Internasjonal har stor tro på at Bergen-selskapets erfaring med skips- og landbaserte motorer vil bli et godt tilskudd til selskapets TMHs togmotor-produksjon, og at dette vil gi ytterligere ringvirkninger i verdensmarkedet.

- Med bakgrunn i vår lange erfaring blant annet med gass- og lavutslippsmotorer og TMHs ambisjoner som ny eier, vil nytt eierskap bety en ny æra for virksomheten her i Berge, sier adm. direktør Jon Erik Røv i Bergen Engines og legger til at selskapet nå er i full gang med utvikling av nye lavutslippsmotorer.

Powered by Labrador CMS