Hovedkontoret til A-K Maskiner på Kløfta.
Hovedkontoret til A-K Maskiner på Kløfta.

A-K maskiner er konkurs

Nær 200 ansatte er berørt av konkursen i A-K maskiner AS.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag ble det åpnet konkurs i boet til maskingiganten som har hovedkontoret sitt på Kløfta. Selskapet har meldt oppbud.

Selskapet har imidlertid sendt ut en pressemelding hvor det står at den italienske leverandøren CNHi, som har vært partner med A-K maskiner siden 1960-tallet, nå har sagt opp forhandleravtalen som danner grunnlaget for A-Ks virksomhet. Videre står det at CNHi (som blant annet har Case IH og New Holland) har ikke vært villig til å tilby en ny avtale som er kommersielt bærekraftig for A-K maskiner. Avtalen med CNHi utgjorde en så vesentlig del av A-K maskiners inntektsgrunnlag, at det ikke er grunnlag for videre drift når avtalen faller bort.

- Dette er en utrolig tung dag. Alle ansatte og styret i A-K har jobbet hardt og uavbrutt de siste årene for å forbedre bedriftens resultater, og det har vi lykkes med. Det gjør det ekstra tungt at vi må gå til dette skrittet nå. Vi er veldig lei oss for at de ansatte nå går en usikker tid i møte, sier Erik Grefberg, administrerende direktør i A-K maskiner.

Sverre R. Kjær er styreleder i Bertel O. Steen-eide A-K maskiner. I pressemeldingen uttaler han:

- Styret har jobbet tett med ledelsen i A-K for å finne en løsning for videre drift. Vi mener ledelsen og de ansatte har gjort en formidabel jobb over lang tid. Det gjør dette ekstra beklagelig. Det viktigste for oss nå er å ha fokus på de ansatte i A-K maskiner, og kundene og kreditorene våre.

Powered by Labrador CMS