Fra venstre: Ronny Nygaard, Geir Flåta (konserndirektør for Anlegg og Offshore i AF Gruppen), Petter Kveil (daglig leder i Stenseth & RS), Sigbjørn Fimland (styreleder i Stenseth & RS Entreprenør) og Geir Stenseth.

AF skal kjøpe norsk betongbedrift med 300 ansatte

AF Gruppen øker satsingen på betong.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

AF Gruppen Norge AS har inngått en intensjonsavtale om å kjøpe 80 prosent av Stenseth & RS Holding AS.

Stenseth & RS består av driftsselskapene Stenseth & RS Entreprenør AS som ble etablert i 2002 i tillegg til Stenseth & RS Anlegg og Stenseth & RS Ressurs som ble etablert i 2017. Selskapet er en betongentreprenør med totalt 300 ansatte. Selskapet hadde en omsetning i 2020 på 470 millioner kroner, med en driftsmargin på 7,8 prosent.

Selskapet tilbyr ulike betongarbeider innen bygg- og anleggssektoren; forskaling, armering og utstøping av alle typer betongarbeider. I tillegg er selskapet ledende på utstøping og overflatebehandling av gulv.

- Stenseth & RS er et solid selskap med god ledelse og fagkompetanse, et bredt kundespekter og de har levert gode resultater over tid. Betong er en kritisk innsatsfaktor både i bygg og anlegg, og vi opplever økende etterspørsel i flere prosjekter. Vi ønsker å styrke vår posisjon og kapasitet på egen fagkompetanse, noe vi anser blir stadig viktigere fremover for å møte grønnere og mer bærekraftige løsninger, sier Geir Flåta, konserndirektør for Anlegg og Offshore i AF Gruppen.

Avtalt selskapsverdi for 100 % av aksjene er 220 millioner kroner på gjeldfri basis.

Betalingen vil bestå av aksjer i AF Gruppen ASA og kontanter. Kjøpet er videre betinget «due diligence» og at transaksjonen blir godkjent av konkurransemyndighetene. Transaksjonen forventes gjennomført i første kvartal 2022.

Powered by Labrador CMS