FORNØYDE: Morten Holter fra Liebherr-Norge (t.v.) og Christoffer Bruserud i Machine Partner er overveldet over hvor mange som tok turen til Nykirke.

Åpen dag ble folkevandring

HORTEN (at.no): Litt drodling på en jernbanestasjon før sommeren endte med åpne dager hos Machine Partner AS og Liebherr-Norge denne helgen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Christoffer Bruserud, som eier Machine Partner AS og daglig leder i Liebherr-Norge, Håkan Nyhaugen hadde vært i Stavanger og sto og ventet på toget hjem. De hadde akkurat fått beskjed om at Dyrskuen i Seljord var avlyst.

Dermed kom ideen om å arrangere noe på egenhånd. Det begynte med at kunder og gjester fikk invitasjon på e-post. Så ble det publisert på Facebook. Så eksploderte det.

Spist opp

- Jeg vet ikke hvor mange som har vært her så langt, men burgerlageret som var tenkt for hele helga er i alle fall snart tom, sier Liebherr-selger Morten Holter og smiler svært fornøyd. For responsen og antall mennesker som tok turen til Skåne pukkverk ved Nykirke i Vestfold var overveldende. Det er åpent for alle som er skuelystne også lørdag 14.august.

NESTE: Mikael på 4 har det travelt med å få med pappa Morten Hansen videre fra 60-tonneren til neste maskin junior vil prøve.

- Vi hadde bare en magefølelse på at det var interesse blant folk for et sånt arrangement nå. Det er lenge siden man kunne møtes sist for å se og prøve maskiner, sier Christoffer Bruserud. Veldig mange av maskinene som er utstilt tilhører hans utleieselskap Machine Partner som holder til rett borte i gata for demoområdet. Det selskapet ble startet i 2008, og har rundt 100 maskiner i utleieparken. Hovedvekten av disse er anleggsmaskiner over 15 tonn.

Trekkplastre

Til sammen er det utstilt et 30-talls maskiner i pukkverket. Det store trekkplasteret er den nye rammestyrete dumperen Liebherr TA230 som vises frem for første gang i Norge. Denne dumperen skiller seg fra flere av konkurrentene med lavere kasse med en mer konisk utforming for at massene skal slippe enklere når det tippes. Maskinen er i samme størrelse som Volvos A30.

FØRST GANG: Det er første gang nye Liebherr TA230 vises frem i

En annen maskin som de færreste har sett er den nye elektriske LH26 graveren. Så langt har det kommet bare fire eksemplarer til Norge, og den femte er på vei.

Mange maskiner

Totalt er det utstilt 12 gravere fra 2,5 til 60 tonn sammen med fire forskjellige dumpere, to hjullastere og flere dozere helt opp i 35 tonn. Machine Partner stiller også ut flere forskjellige kraner.

STØRST: 746 dozeren er den største Liebherren som går i Norge.

Det var folk fra hele det sentrale Østlandet som tok turen til Nykirke fredag, og arrangørene håper det kommer mye folk også på lørdag. Også Nordea Finans og Hella Maskin har stand på demofeltet. For å ivareta smittevern er det både registering, spriting og hanskebruk ved prøvekjøring.

Powered by Labrador CMS