PÅ STRANDEN: På Mondello-stranden på Sicilia i Italia, belter denne Bobcat T76R-maskinen seg rundt og renser sanden.

«Beach-Bob»

Denne maskinen sørger for kritthvite og rene strender.

Publisert

På den 1500 meter lange og 40 meter brede Mondello-stranden på Sicilia i Italia renser denne Bobcat T76 R beltegående kompaktlasteren sanden med spesialaggregatet Bobcat SC200 Sand Cleaner.

GRAVER SEG NED: Sand Cleaner-aggregatet renser ned til 20 cm og skiller ut smått avfall som sigarettsneiper, korker og trefliser.

Utstyret benyttes både før sesongstart og i sesong, og da er det viktig at maskinen kan manøvrere seg mellom solstoler og parasoller. Med gummibelter kan maskinen også enkelt ta seg til og fra stranden på egenhånd via fortau, uten å sette merker.

Utstyret skal kunne dekke et område på 1500 m2 i timen, og aggregatet renser sanden ned til 20 cm dybde. Det skiller ut smått avfall som sigarettsneiper, korker og glassbiter. Avfallet havner i en 350 liters beholder som kan tømmes direkte i større beholdere eller over i en lastebil.

Bobcat-utstyr har et enkelt «Plug & Play»-design som sørger for nødvendig informasjon i displayet, samt et kontrollsystem som umiddelbart gjenkjenner hvilket utstyr som er koblet til maskinen og føreren får dermed rett informasjon i skjermen sin.

T76, fra R-serien med kompaktlastere som ble lansert i 2020, har en rekke forbedringer sammenlignet med tidligere serier. Maskinene har økt produktivitet ved at maskinen dekker større område, er mer driftssikre og pålitelige, uten at det går ut over førerkomforten, melder Bobcat. Videre påpekes det at stabiliteten på maskinen er økt. Også hydraulikkapasiteten er økt og gir maskinen mer skyvekraft, høyere brytekraft og mer løftekapasitet. En ny bomkonstruksjon gjør lasteren 20% sterkere, og man kan dermed øke laste/tipp-høyden.

Powered by Labrador CMS