Prototype av selvkjørende, utslippsfri, Cat 793 tipptruck i Rio Tintos Gudai-Darri-gruve i Australia.

Caterpillar og gruveselskap utvikler selvkjørende og utslippsfri tipptruck

Gruveselskapet skal ha 35 stk. selvkjørende Cat 793, 220-tonnere, når testingen av prototypen er ferdig.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Gruveselskapet Rio Tinto og Caterpillar har inngått avtale om å utvikle en nullutslipps selvkjørende tipptruck for bruk i en av Rio Tintos gruver i Western Australia.

Samarbeidet er en del av Caterpillars utvikling av den fremtidige 220-tonns Cat 793 selvkjørende og utslippsfrie tipptruck.

Det er forventet at 35 nye nullutslipps Caterpillar 793 skal kjøre autonomt i Rio Tintos Gudai-Darri-gruve i Western Australia, «om få år», når prototypetestinger først er gjennomført i den samme gruven.

- Vår ambisjon er å nå netto nullutslipp i våre operasjoner. Dette krever nye og innovative løsninger, og partnerskap med maskinleverandører som Caterpillar. Dette samarbeidet er et lite men viktig skritt på veien mot å nå vår ambisjon, sier markedssjef Alf Barrios hos Rio Tinto.

Caterpillar Group President, Denise Johnson og markedssjef Alf Barrios hos Rio Tinto har signert samarbeidskontrakt på vegne av sine selskaper.

- Vi er fornøyde med å være en del av Rio Tintos bærekrafts-reise, og ser frem til et langt samarbeid, sier Caterpillar Group President, Denise Johnson.

I juni kunngjorde Rio Tinto også at de skal sette i drift verdens første selvkjørende vanntruck ved Gudai-Darri, også den skal leveres av Caterpillar.

Rio Tinto er et multinasjonalt konsern, med utgangspunkt i Spania. I dag er hovedkontoret i London. Konsernet omsatte for et beløp tilsvarende ca. 380 milliarder kroner i 2020.

Powered by Labrador CMS