PÅ PLASS: Daglig leder Per Gunnar Holmgren viser modellene CT2535 og den lille CT1025 utenfor Anleggsgruppens hovedkontor i Lier.

De første Bobcat-traktorene er her

NYSATSING: Anleggsgruppen AS har endelig fått de første Bobcat traktorene til Norge og de er klare for demokjøring.

Publisert Sist oppdatert

Anleggsgruppen har rett nok vist traktorene ved noen anledninger på norske utstillinger allerede, men disse ble sendt i retur til Bobcat igjen. Nå er de her til odel og eie.

BOBCAT I SOLNEDGANG: Den ene av Bobcat-maskinene har produktansvarlig Terje Grønmyr tatt med seg hjem til Ulsteinvik der han har base.

Mange modeller

Traktorene kommer i hk-klasse ca. 20-60, og kommer i en rekke plattformer. Så langt er seriene 1000, 2000 og 4000 klare, mens 5000 er på trappene og kommer noe senere. I hver serie er det opptil 6-7-8 ulike modeller, der noen av valgmulighetene er hydrostatisk eller manuelt gir, med eller uten hytte, f.eks.

De tre modellene som er i Norge nå, er CT1025 (liten uten hytte, manuelt gir), CT2040 (uten hytte og manuelt gir) og CT2535 (med hytte og hydrostatisk drift).

Kartlegging

Salgssjef Paul Håkon Endresen i Anleggsgruppen sier de har brukt god tid på introduksjonen av Bobcat-traktorene på det norske markedet. De har kartlagt markedet godt, og ser et stort potensial for maskinene. Videre har de jobbet med å bygge en rekke pakker/løsninger som passer det norske markedet.

MIDTMONTERT: Den lille maskinen har midtmontert klippepanne montert og blir nesten som en sitteklipper å regne.

- Husk, i Bobcat-verden er utstyret nesten like viktig som bæremaskinen, og det finnes et utrolig spenn av valgmuligheter. Vi har satt dette sammen i systemer og løsninger, sier Endresen.

Videre har Anleggsgruppen ansatt Terje Grønmyr som produktsjef for traktorene for å ha en dedikert person som holder i produktene, markedet og utviklingen. Han har base i Ulsteinvik, og selger alle Bobcat-produktene Anleggsgruppen har på programmet i dette området.

Entreprenører

STØRRE: Dette er den største Bobcat-modellen i Norge akkurat nå, og maskinen har hytte og hydrostatisk drift.

Traktorene kommer med bakmontert PTO som standard, men man kan i tillegg velge om man ønsker midtmontert og frontmontert i tillegg. Endresen påpeker at grunntanken er at maskinene skal være enkle å montere utstyr på. Han ser det store markedet som kommuner, stat, entreprenører og privatpersoner.

- Alle vil jo ha en traktor, smiler han.

- Du mener dette er mer en entreprenørtraktor fremfor en traktor bøndene ønsker seg?

- Ja, bøndene trenger oftest større maskiner. Dette er servicemaskiner som kan brukes til klipping, fresing av jord eller snø og andre praktiske oppgaver, sier Endresen.

Powered by Labrador CMS