John Deere gravemaskiner skal fra neste år produseres av Deere & Company i Nord- og Sør-Amerika uten at Hitachi er med på produksjonen.
John Deere gravemaskiner skal fra neste år produseres av Deere & Company i Nord- og Sør-Amerika uten at Hitachi er med på produksjonen.

Deere og Hitachi slutter med felles produksjon og markedsføring

Går hver sin vei, etter å ha samarbeidet tett i flere tiår.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 19. august annonserte Deere & Company og Hitachi Construction Machinery Co. Ltd at de ikke lenger skal produsere anlegg- og skogsmaskiner i felleseide fabrikker i Amerika. Tre fabrikker, i USA, Brasil og Canada, som produserte for Hitachi CE og Deere & Co. i fellesskap skal nå overtas av Deere & Co.

Hitachi og John Deere startet et delesamarbeid i Amerika på 60-tallet. Siden 1988 har de hatt en «Joint Venture-allianse» for produksjon og leveranser av anleggsmaskiner Nord-, Sentral- og Sør-Amerika:

I 1988 startet de to selskapene Deere-Hitachi Construction Machinery Corporation for produksjon, import og distribusjon av hydrauliske gravemaskiner.

I 2001 ble dette utvidet til også å gjelde distribusjon av gruvemaskiner i samarbeid med John Deere Construction and Forestry Company, et datterselskap av Deere & Co.

I 2011 ble en maskinfabrikk i Brasil - som var etablert i 2001 - reorganisert til å være selskapet Deere-Hitachi Máquinas de Construção do Brasil S.A.

I en pressemelding skriver Hitachi dette om grunnen til at konsernene nå går hver sin vei i Amerika:

- Som svar på nylige endringer i forretningsmiljøet rundt samarbeidet, har Hitachi Construction Machinery og Deere diskutert fremtiden for Joint Venture-samarbeidet. Dette endte med at vi avslutter samarbeidet går for hver vår vekststrategi uavhengig av hverandre.

I praksis vil følgende forandring skje fra 28. februar 2022 (gitt myndighetenes godkjennelse):

  • John Deere overtar Deere-Hitachi joint-venture-fabrikkene i Kernersville, NC; Indaiatuba, Brasil; og Langley, British Columbia, Canada.
  • John Deere skal fortsette å produsere Deere-maskiner (anlegg og skog) ved de tre fabrikkene. Disse skal ikke lenger produsere Hitachi-merkede maskiner. John Deere skal fortsatt tilby full gravemaskin-range gjennom en deleavtale med Hitachi.
  • John Deeres markedsføring av Hitachi-merkede gravemaskiner og gruvemaskiner i Amerika avsluttes. Hitachi skal stå for videre distribusjon og service av disse maskinene.

Nasta markedsfører Hitachi-maskiner i Norge, og Wirtgen Norway har veihøvler fra Deere (John Deere). Felleskjøpet markedsfører traktorer og annet landbruksrelatert utstyr av merke John Deere, og John Deere Forestry AS markedsfører John Deere skogsmaskiner, i Norge.

Powered by Labrador CMS