LØSNINGEN: Med glidelås er det enkelt å montere og skifte den støvtette Roge-mansjetten som nå er i salg og kan brukes i mange bransjer. Foto: Roge AS

Den geniale Roge-mansjetten

PROBLEMFRITT: Det hele startet i 2017 da Roger Gjersvik hadde problemer med støv og skitt i kraftoverføringsakselen på traktoren. Den oppfinnsomme bonden sydde sin egen mansjett med glidelås, og dette gjorde det enkelt å montere eller skifte mansjetten. Med ny mansjett forsvant også traktorproblemene.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Gjelsvik begynte å fundere på om dette kunne være noe for flere. Med egen erfaring fra prosessindustrien kom han til at mansjett-løsningen også kunne brukes til mange andre formål og i andre bransjer for å tette og beskytte.

Internasjonalt

Selskapet Roge på Averøy ble startet med Gjersvik som teknisk sjef, og etter flere år med utvikling er produktet testet kontinuerlig gjennom montering i industrien både med tanke på levetid og holdbarhet. Første ferdigutviklede mansjett ble installert i 2019 og står fortsatt. Roge-mansjetten er nå patentgodkjent, også internasjonalt.

Siden nyttår har ingeniørfirmaet Gummi & Maskinteknikk i Trondheim solgt Roge-mansjetten, og arbeidet med å bygge opp forhandlernett er startet. Selskapet har også internasjonale ambisjoner.

.

ENKELT PRODUKT: Denne trioen lanserer Roge-mansjetten i det norske markedet. Fra v. markedssjef Oddbjørn Rokstad, daglig leder Geir Rugseth og teknisk sjef Roger Gjersvik. Foto: Roge AS
Powered by Labrador CMS