VINNER: Norsecraft Geo har sponset Dennis Hauger i flere år. Gert Flugen gjorde en hederlig innsats i simulatoren, men måtte se seg grundig slått.

Endelig konferanse igjen

OSLO-KIEL: Norsecraft Geo måtte avlyse sin brukerkonferanse i fjor. I år slo de tilbake med flere deltagere enn noen gang. Og en skikkelig racerbilduell.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Norsecraft Geo er importør av Topcon maskinstyring i Norge. De siste årene har de fortettet sitt samarbeid med Volvo Maskin i Norge. Volvo har med sitt DigAssit-system klargjort sine nye maskiner for maskinstyringssystemer fiks ferdig fra fabrikk. Det har gitt helt Norsecraft Geo helt nye muligheter, og det er ingen land i verden hvor Volvo selger like mange DigAssist system med Topcon som i Norge.

ENDELIG: Daglig leder Ellef Kure (t.v.) og Øyvind Hoel Fossen i Norsecraft Geo kunne endelig ønske velkommen til brukerkonferanse igjen.

Topcon utvikler sine produkter i Europa, men når det kommer til testing av dem skjer det ofte i Norge. Flere norske kunder har vært med og testet prototypen av nye Topcon produkter før de slippes på markedet.

Effektivitet

- Det er flere utfordringer. Jobbene må gjøres effektivt og mange av de gode førerne er gamle. Derfor trenger de gode hjelpemidler, sier John Downey i Topcon. Mens produktiviteten har blitt tredoblet i landbruket de siste tiårene, har den faktisk falt i anleggsbransjen.

Møtes

- Det er viktig for å kundene våre å møtes for å utveksle erfaringer. Mange av dem er konkurrenter i hverdagen, men i en sånn setting er de kollegaer, sier Øyvind Hoel Fossen i Norsecraft Geo. For mange av utfordringene kundene sliter med på det tekniske utstyret sitt, er de samme. Hele 180 deltagere var på årets brukerkonferanse mot 53 da det ble arrangert forrige gang i 2019. Håpet og planen er at konferansen skal arrangeres hvert år.

PRØVDE: Gert Flugen hadde med masse Playstation-erfaring i kofferten, men måtte se seg grundig slått av Dennis Hauger.SsS

Årets brukerkonferanse ble arrangert på Kiel-båten Color Fantasy. To dager med foredrag og seminarer hvor brukerne kunne både få svar på utfordringer de har og bli oppdatert på hva som er i vente av nye produkter og løsninger.

- Samarbeidet med Volvo er svært godt. Selv om er to forskjellige selskap utfyller vi hverandre godt med både produkter og kunnskap, sier Øyvind Hoel Fossen. Også Volvo var med på konferansen både for å vise frem og fortelle om sine tjenester og løsninger i tillegg til maskinene de har vært mest kjent for.

Stort marked

I Norge selges det rundt 1000 maskinstyringssystemer årlig. Norsecraft leverer i år rundt 200 til Volvo-er som er ferdig forberedt i tillegg til at de nærmer seg 100 ettermonterte GPS-systemer.

Volvo leverer både skjerm, antenner og sensorer som standard på maskinene. Det som trengs for å få et fullt operativt 3D-system er bare en liten sender. Dermed har det også åpnet seg mulighet for at kundene kan få prøve GPS-systemet på sin egen maskin en periode for å teste.

De fleste maskinstyringssystemene som selges i Norge er til gravere fra 10 til 50 tonn. I tillegg brukes det på en del høvler og dozere. Felles for alle er at GPS-en står på det aller meste av tiden. Både for å gjøre jobben riktig med en gang, og for å kunne dokumentere.

For Volvos del er andelen maskiner med maskinstyring i størrelsen over 10 tonn nærmest 100 prosent. 65 prosent har DigAssist og av disse har nesten alle Topcons system for å kunne ta i bruk 3D.

Duell

I flere år har Norsecraft Geo vært en sponsorene til racerbilkjører Dennis Hauger. Sammen med sin manager og tidligere racerbilfører Harald Huysman fortalte de om 19-åringen fra Aurskogs eventyrlige karriere. Før de slapp nyheten om at har for neste sesong har signert kontrakt for å kjøre i Formel 2.

Etter trekning ble fire semifinalister valgt ut til å kjøre mot mesteren i en superfinale på de svært virkelighetsnære simulatorene som var tatt med på Kiel-båten for anledningen. Gert Flugen fra Magne Hafstad var best av deltagerne på konferansen. Men tidligere Playstation-spilling til tross: Det hjalp så lite mot en mester på racerbilbanen.

Powered by Labrador CMS