GRØNN: Tre entreprenører/arbeidsfellesskap ble med videre i konkurransen om å tunnelkontrakten E02 (merket med grønt) på Rogfast.
GRØNN: Tre entreprenører/arbeidsfellesskap ble med videre i konkurransen om å tunnelkontrakten E02 (merket med grønt) på Rogfast.

Eneste utenlandske entreprenør ble avvist til Rogfast-kontrakt

Begrunnelsen var at selskapet ikke oppfylte kvalifiseringskrav.

Publisert Sist oppdatert

Tre entreprenører er prekvalifisert til å konkurrere om å bygge den siste store E39 Rogfast-kontrakten (E02 Kvitsøy).

– Vi har tre godt kvalifiserte leverandører blant de fire som søkte om å bli prekvalifisert, sier prosjektleder Sveinung Brude i Statens vegvesen. 

Acciona Construcción, S.A., er avvist med begrunnelse i at de ikke oppfyller kvalifiseringskravet gitt i konkurransegrunnlaget, og de blir ikke invitert med i den videre prosessen.

 

Disse tre er prekvalifisert:

  • JV Implenia Norge AS/Stangeland Maskin AS, som har Rogfast-kontrakten fra Mekjarvik utenfor Stavanger.
  • NCC Norge AS, som hadde den første kontrakten på Arsvågen i 2018–2019. Risa AS og LNS er med som underentreprenører.
  • Skanska Norge AS, som har Rogfast-kontrakten, fra Bokn kommune mot Kvitsøy.

Dette skal bygges

Arbeidet med å bygge verdens lengste og dypeste undersjøiske veitunnel er godt i gang fra Bokn i nord til Randaberg i sør.

Som de andre to store kontraktene er også denne kontrakten en utførelsesentreprise, med prekvalifisering og forhandling.

Entreprise E02 er en toløpstunnel med et tverrsnitt på 10,5 meter mot sør og nord fra Kvitsøy. Lengden er cirka 8,8 km med full innredning, tekniske bygg, pumpestasjoner og andre installasjoner. Entreprisen omfatter også to ventilasjonssjakter og planfritt kryss i tunnelen med ramper og rundkjøringer. Det skal også bygges 1,6 kilometer vei i dagen, to bruer og en stor fylling i sjø som skal bli til næringsareal.

Arbeidet omfatter også fullføring av innredning av Kvitsøytunnelen på 3,5 km som nå blir bygget i entreprisen som pågår på Kvitsøy.

E02 kontrakten fra Kvitsøy skal møte E03 kontrakten som bygges fra sør i Randaberg kommune utenfor Stavanger og skal møte E04 kontrakten som bygges fra nord i Bokn kommune.

Frister

Fristen for første tilbud, er 20. desember 2023, og deretter blir det forhandlingsmøter før entreprenørene skal levere siste tilbud innen 8. mars 2024. 

Går alt etter planen blir det kontraktsignering i april 2024.

Powered by Labrador CMS