BORING: Entreprenørservice har rekruttert åtte nye ansatte med spesialistkompetanse innen styrt løsmasseboring og satser nå for fullt på dette markedet.

Entreprenørservice satser for fullt på styrt løsmasseboring

Entreprenørservice har rekruttert åtte eksperter fra Danmark og satser for fullt innen styrt løsmasseboring.

Publisert

Avansert boreteknikk har helt siden Entreprenørservice ble etablert tilbake i 1962 vært en grunnpilarene i selskapets virksomhet, og styrt boring i løsmasser har vært et av spesialområdene som boreavdelingen har satset på helt siden 2013. 

Det siste året har imidlertid avdelingen hatt lav aktivitet som følge av personalmangel. Nå er imidlertid personalkabalen løst, og avdelingen får hele åtte nye ansatte i løpet av sommeren.

– Vi har ansatt åtte nye kollegaer fra Danmark og kan nå skilte med over 160 års erfaring innen styrt boring totalt i selskapet. Med ti ansatte og tre moderne borerigger, er vi klar til å gjøre et skikkelig løft og ta tilbake posisjonen vi hadde i mange år i dette viktige markedet, sier Kristian Brende, adm. direktør i Entreprenørservice.

Rett ut i prosjekt

Selv om aktiviteten innen styrt boring har vært noe redusert siste året, så har selskapet flere jobber på gang slik at alle de nyansatte vil gå rett ut i prosjekt.

ANSATT: Kristian Brende er veldig glad for at Morten Oxholm (t.v.) med sin unike kompetanse innen styrt boring begynner i Entreprenørservice.

– Det er ikke tvil om at markedet for no-dig metoder er økende og det vi særlig sikter oss inn mot er de litt større og komplekse prosjektene, gjerne kombinasjonsprosjekter som både har boring i fjell og boring i løsmasser. Samtidig har vi nå kapasitet til å gjøre kortere og mindre jobber også, med den fleksibiliteten vi nå har i maskinparken og på bemanningssiden. Vi har allerede investert i maskinene, nå har vi utvidet kompetansen ytterligere, slår Brende fast.

Han trekker særlig frem spisskompetansen til en av de nyansatte. 

– Morten Oxholm besitter en unik kompetanse innen styrt boring og med han på plass besitter vi nå en bransjekunnskap som er helt unik i Norge.

Oxholm har over 20 års erfaring innen fagområdet, han bygget opp avdelingen for styrt boring i det som i dag er Danmarks største aktør, før han etablerte et eget selskap i 2019 som de siste årene har hatt en betydelig omsetning helt sør i Danmark og nordre deler av Tyskland. Nå ønsker han seg nye utfordringer i Norge og han begynner nå i Entreprenørservice sammen med et antall av sine tidligere ansatte.

Trigget av den spennende geologien

– Jeg har lenge hatt et ønske om å jobbe i Norge og er faglig trigget av den spennende geologien og ikke minst kombinasjonen av boring i løsmasser og fjell. Jeg har også et meget godt inntrykk av Entreprenørservice. Det er et selskap som jeg har kjent til i flere år og som mange kolleger av meg har gitt svært gode skussmål. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på et nytt kapittel i karrieren, sier Morten Oxholm.

Powered by Labrador CMS