AVDELINGSLEDER: Den nye avdelingen vil ledes av Martin Haga Jensen fra Larvik. Foto: Forcit Consulting

Forcit Consulting utvider med ny avdeling på Tranby i Lier

ØKER: Forcit Consulting AS åpner ny avdeling på Tranby i Lier.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Den nye avdelingen vil ledes av Martin Haga Jensen fra Larvik. Han kommer fra bransjen og har god kjennskap til rystelsesmåling og besiktigelser.

Forcit Consulting AS er heleid av den finske sprengstoffleverandøren Oy Forcit AB. I Norge har Forcit Consulting siden juli 2014 også tilbudt og levert tjenester som videobesiktigelse, rystelsesmåling, støy- og støvovervåkning og skadebehandling. Risikovurdering og rådgivning mot sprengningsteknikk kan også tilbys.

Videobesiktigelse er en dokumentasjon av tilstand på nærliggende byggverk, konstruksjoner og eventuelle andre installasjoner før sprengning eller andre vibrasjonsskapende aktiviteter settes i gang. Dette for å unngå eventuelle tvister om skader skyldes de vibrasjonsskapende arbeidene eller om de har vært der fra før. Besiktigelsen skal også avdekke spesielle forhold ved eiendommen som det bør tas hensyn til under utførelsen av arbeidene.

Rystelsesmålinger utføres med måleinstrument med det nyeste av teknologi for langtidsovervåkning. Forcit Consulting benytter seg av batterier med lang utladning som gjør at antall batteribytter under prosjektet minimeres. Forcit Consulting besitter geofoner for både vertikale og treaksiale målinger. Forcit Consulting besitter dessuten sensorer også for bl.a. luftsjokk og støyovervåkning.

For presentasjon av måledata benyttes internettdatabasen VipNordic. Databasen er tilgjengelig via internett gjennom brukernavn og passord. Systemet kan dessuten automatisk sende SMS eller e-post ved overskridelse over gitte grenser.

- Våre skadetakstmenn kan bistå med skadebefaring og vurdering av påståtte skader fra naboer. De har meget god spesialkompetanse innen hvordan vibrasjonsskapende arbeider påvirker omgivelsene, skriver Forcit Consulting i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS