STOR AKTØR: Forcit har 130 år lang historie, og er nå leverandør av sprengstoff på verdensmarkedet. Her hos Norsk Stein på Jelsa. Foto: Klaus Eriksen
STOR AKTØR: Forcit har 130 år lang historie, og er nå leverandør av sprengstoff på verdensmarkedet. Her hos Norsk Stein på Jelsa. Foto: Klaus Eriksen

Forcit styrker posisjonen

SPRENGSTOFF: Med kjøp av den portugisiske programvareutvikleren O-Pitblast Lda trapper Forcit Group opp investeringene innen teknologi og digitalisering.

Publisert

O-Pitblast Lda ble etablert i 2016 og er en internasjonal aktør Forcit allerede har samarbeidet med i flere år.

I løpet av kort tid har det portugisiske selskapet klart å etablere seg som en betydelig internasjonal aktør innen programutvikling, optimalisering og digital planlegging og dokumentasjon innen gruveindustrien og anleggsbransjen.

- Oppkjøpet støtter ikke bare vårt mål om vekst, men det vil også styrke vår posisjon i dagens marked internasjonalt. Vi forsterker nå vår tekniske kompetanse og våre systemer, og vi vil kunne nå mange av våre mål innen digitalisering, sier Tomi Kouvonen, daglig leder i Forcit International ltd.

Etter planen vil sammenslåingen av selskapene være gjennomført i løpet av sommeren, og med det vil Forcit sysselsette nær 500 personer i Finland, Sverige, Norge og Portugal. O-Pitblast Lda vil fortsette som et uavhengig selskap i det internasjonale sivile sprengstoffmarkedet.

Forcit Group er nordisk produsent og leverandør av eksplosiver og sprengstoffrelaterte tjenester. I løpet av sin 130 års lange historie, fra å være en liten fabrikk i Hankø i Finland, er selskapet blitt en operatør på verdensmarkedet innen sprengstoffteknologi. Virksomheten favner produksjon og salg av sivile sprengstoff med tilliggende tjenester, systemer for forsvarsindustrien samt konsulenttjenester, kartlegging og måling av miljøaspekter innen bygg og anleggssektoren.

Powered by Labrador CMS