- Vi er stolte over å være det første fossilfrie utleie-kundesenteret i landet, sier kundesenterleder ved Ramirent i Bergen, Cato Martinussen (t.v.). Her sammen med servicearbeider Ove Johan Fredriksen, leder elektro Roger Inge Torsvik, kundebehandler Christian Tangerås Andersson og servicearbeider Magne Sagstad Kronen.

Fossilfritt hos Ramirent

- I fjor fikk vi maskiner i retur fra Bergen kommune fordi de ikke gikk på fossilfritt drivstoff. Det ble en vekker, sier Cato Martinussen hos Ramirent.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Ramirent har som mål om å bli fossilfrie innen 2023, men ved avdelingen i Bergen har de allerede et fossilfritt kundesenter. I tillegg vil resten av Region Vest være fossilfrie i løpet av året.

- Vårt langsiktige mål er at Ramirent skal være en nullutslippsbedrift, og det første delmålet er at vi skal være fossilfrie i løpet av 2023. Vi har startet med Region Vest der alle kundesentrene skal være fossilfrie allerede innen 2021. Og aller først ut er altså Bergen som ble helt fossilfrie allerede tidlig i år, forklarer direktør for CC Rental i Ramirent Norge, Lars Magne Zahl.

- Fikk oss en vekker

Det er flere grunner til at Ramirents kundesenter i Blomsterdalen i Bergen, med sine 13 ansatte, er et lite hestehode foran de andre maskinutleie-avdelingene i Norge. En av dem er at Bergen kommune med sin offensive miljøpolitikk «kickstartet» det hele.

Direktør for CC Rental i Ramirent Norge, Lars Magne Zahl, opplyser at samtlige kundesentre i Region Vest skal være fossilfrie innen årsskiftet.

- Ja, i fjor fikk vi maskiner i retur fra Bergen kommune fordi de ikke gikk på fossilfritt drivstoff. Bergen kommune ligger langt fremme i forhold til satsing på miljøvennlig drift, og returen av maskinene ble en ekstra vekker for oss. I stedet for å sortere ut hvilke prosjekter vi kunne levere til med dagens maskin-tilbud så kartla vi hvilke maskiner som faktisk kunne benytte fossilfri brensel. Det viste seg jo at de aller fleste maskinene enten allerede var godkjent for å gå på biodiesel eller var elektrisk drevet, forklarer kundesenterleder i Bergen, Cato Martinussen.

- Subsidierer biodiesel

- Det var ikke noe å vente på lenger, sier regionleder for Region Vest i Ramirent, Solveig Hellstrøm, som ikke er i tvil om at de vil nå målet om å bli fossilfrie innen 2021

- Dermed kvittet vi oss med de to dieseltankene og gikk over til å kun tilby og levere maskiner som enten er elektriske eller som går på biodiesel. Selv om biodiesel er dyrere enn vanlig diesel subsidierte vi dette på vegne av kundene slik at de får produktene til samme pris med garantert levering av biodiesel, forklarer kundesenter-lederen.

- Vi taper jo litt på dette i starten, men det er det verdt på lang sikt. For på miljøsiden skal vi ligge helt i front, sier kundesenter-lederen i Bergen som legger til at de også har laget et eget klistremerke, en form «Svanemerking», av de fossilfrie maskinene.

- Tilbakemeldingene fra kundene er utelukkende positive, og de setter selvsagt stor pris på at de får leie fossilfrie maskiner uten at det koster noe ekstra, sier Martinussen.

Fossilfri i hele region Vest før jul

Regionleder for Ramirent Vest, Solveig Hellstrøm, er heller ikke i tvil om at de vil nå målet om å bli fossilfrie innen 2021.

Kundesenterleder ved Ramirent i Bergen, Cato Martinussen, opplyser at de nå subsidierer biodieselen, slik at kunden ikke skal få noen høyere leie på de fossilfrie maskinene.

- Her i vest er vi, som i Ramirent-systemet for øvrig, veldig opptatt av bærekraft og samfunnsansvar. For det er ikke bare kunder som Bergen kommune som stiller stadig høyere krav til miljøvennlige maskiner. De andre kommunene og kundene kommer etter i full fart. Så vi fant tidlig ut at det med å bli fossilfrie ikke var noe å vente med lenger, og vi har da heller ingen problemer med å nå målet om å bli fossilfrie innen utgangen av året. Vi har allerede byttet ut til biodiesel-tanker på kundesentrene og holder nå på med den siste miljømerkingen av maskinene, opplyser Hellstrøm.

Satser elektrisk

Direktør for CC Rental i Ramirent Norge, Lars Magne Zahl, understreker at Ramirent har som målsetting å ligge langt framme innen miljø og bidra til en positiv og bærekraftig utvikling innen bransjen.

- Vi ønsker å være proaktive til det beste for våre kunder og for miljøet. Blant annet går vi nå inn og satser tungt på investeringer innen elektriske maskiner og utstyr. Dette vil jo være helt avgjørende for at både vi og utleiebransjen skal nå målet om nullutslipp, påpeker Zahl.

Powered by Labrador CMS