ELEKTRISK: Gigant viser el-vibroplaten GP1950E og den elektrisk drevne hjullasteren Giant G2200E i virksomhet på samme anlegg under tak.

Giant hever ambisjonsnivået

OPPKJØP: Med kjøp av produsenten Ulbo Machinery utvider nederlandske Tobroco-Giant ambisjonsnivået. Fra tidligere uttalt mål om å være blant de største produsentene av hjullastere, vil produsenten fra Oisterwijk nå også bli full-line leverandør av kompakteringsutstyr.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

REVERSERBAR: En tyngre Giant reverserbar vibroplate i sort og grått er blant de 24 nye modellene.

Ulbo Machinery ligger i Zwolle, og under merkenavnet Samac produserer de vibroplater og stampere for kompaktering. Spesielt innen kompakteringssiden har selskapet opparbeidet solid internasjonal posisjon, ikke minst siden konkurransen er mindre på dette området enn når det gjelder vibroplater. Produksjonen av stampere er i dag fire ganger større enn av vibroplater.

Produksjonsvekst

Etter kjøpet er den nye eieren, Tobroco-Giant, klar på at det skal legges opp til vekst i produksjonen. Gjennom deres eierskap får nemlig stampere og vibroplater tilgang til et langt større marked gjennom et nettverk av 750 forhandlere i mer enn 60 land.

OPPLADBAR: Giant er første produsent som kan lansere en elektrisk vibrasjonsplate med Hondas nye motor, som skal vare lenger og kan lades 80% opp i løpet av en time.

- Ikke minst viktig for oss er det at både stampere og vibroplater passer perfekt som supplement til våre eksisterende Giant-modeller. Det gjelder maskiner som selges til utleieselskap, så vel som til entreprenører og gartnere, sier Toine Brock som er eier og direktør i Tobroco-Giant.

De første Samac-enhetene er allerede lakkert i gult og grått med egen logo, og totalt vil hele serien bestå av 24 modeller. De kan forøvrig fås med bensin, diesel eller elektrisk motor fra Honda, Hatz eller Yanmar.

Velkomst hos Hymax

- For oss er meldingen om at Tobroco-Giant overtar Ulbo Machinerys produksjon gode nyheter, sier produktsjef Stig Hågensen hos importør Hymax. Vi er allerede faktisk importør av både Giant og Ulbos vibroplater og stampere. Sistnevnte passer meget godt inn i vårt program, og vi har konsentrert oss om små og mellomstore plater opp til 4-500 kg. Den minste med elektrisk drift er på ca 100 kg, mens den største vibromaskinen med dieselmotor veier snaue 500 kg.

- At vi nå får både Giant-lasterne og vibroplater/stampere fra ett eierselskap, passer oss som hånd i hanske, legger Hågensen til.

Powered by Labrador CMS