Her pakkes den tidlige julegaven, en Cat C3-motor, ut av Harald Friestad (t.v.) som er lærer på VG2 anleggsmaskinreperatørfaget ved Øksnevad vgs og Sven Idland fra Pon Equipment.

Julen kom tidlig til Øksnevad vgs

Fikk motor i gave.

Publisert Sist oppdatert

En ny Cat-motor er gitt i gave til Øksnevad videregående skole i Kleppe i Rogaland av Pon Equipment avdeling Sandnes. Motoren er av type C3, og har opprinnelig stått i en 10-tonns gravemaskin.

- Det at elevene kan arbeide med den nyeste teknologien er gull verdt. Ny teknologi gjør at elevene er enda bedre forberedt på det som møter dem ute i arbeidslivet, sier Harald Friestad, lærer på VG2 anleggsmaskinreperatørfaget.

Det er heller ikke til å stikke under en stol, at det er mer motiverende også for lærerstaben å kunne jobbe med så nytt utstyr.

Sven Idland og Tove Ree fra Pon Equipment overrakte gaven som har en verdi på ca. 300.000 kroner.

- Det utdannes femten mekanikere årlig ved skolen, og det er viktig for hele bransjen at elevene lærer mest mulig før de starter på læretiden sin, sier Idland som er serviceleder, og har ansvar for utplasseringselever og lærlinger i Pon.

Det var mildt sagt god stemning var overleveringen av motorgaven. Harald Friestad (t.v.) er lærer på VG2 anleggsmaskinreperatørfaget ved Øksnevad vgs og Sven Idland fra Pon Equipment var «julenisse».

Han vet godt hva han snakker om, da han for 22 år siden også var elev ved den samme skolen.

- Motiverte lærere og gode lærevilkår er vinn-vinn for hele bransjen, sier Ree.

Det er flere læringspunkter som kan trekkes frem ved å arbeide med motoren, blant annet demontering, montering, turtallsjustering og feilsøking. I tillegg er det en læringsprosess å få den i gang ved å produsere et rammeverk og lage et opplegg for tilførsel av diesel.

- Nå skal vi lærere først lære oss hvordan den fungerer før vi slipper elevene til, humrer Friestad.

Powered by Labrador CMS