GODT BESØK: Country Manager i Norge, Hans-Ronald Hohlweg (midten) i samtale med maskinfolk på standen i Lillestrøm.

Kjempenyhet fra Rototilt godt mottatt

ROTOTILT: - Vi solgte fem stykker på Vei og Anlegg, og det var veldig stor interesse.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Dette sier Country Manager Hans-Ronald Hohlweg i Rototilt i Norge etter at den svenske tiltrotator-produsenten lanserte RC9 på Vei og Anlegg. Dette er den største tiltrotatoren fra produsenten, beregnet for bæremaskiner fra 32-43 tonn og som klarer brytekraft opptil 280 kN. En ny trykkompensert hydraulikk fører til at tiltrotatorens funksjoner kan arbeide uavhengig av hverandre, og at brukeren kan tilte og rotere samtidig.

Da den første prototypen ble vist, på Vei og Anlegg i 2018, kom den kun med S80-feste. Det viste seg imidlertid at majoriteten i Norge ville ha S90- eller G90-innfestning, og dette kommer med den nye lanseringen, i tillegg til 80-fester som før. Rototilt påpeker også at den nye RTC9 er testet meget grundig.

Lansering i Norge

Med en god søknad fra den norske Rototilt-avdelingen, valgte altså Rototilt fra Vindelen i Nord-Sverige å legge lanseringen til Norge og Vei og Anlegg. Helt på sin plass, mener Hans-Ronald Hohlweg som daglig er i kontakt med norske maskinforhandlere og sluttbrukere.

NYHET: For første gang i verden ble den nye versjonen av Rototilt RC9 vist.

- Det ser ut til å være et mer norsk enn et svensk produkt, påpeker Hohlweg og forklarer videre.

- Vi ser at stadig flere store maskiner benyttes til mer enn bare å laste masse. For eksempel benyttes de til å lage skråninger langs veier, og masse annet der man må ha mer presisjon på jobben som utføres.

Fem salg

Han tror også at Nord-Amerika med Canada og USA blir viktige markeder for den store tilten. Nedover i Europa er det neppe like aktuelt, i hvert fall akkurat slik marked og brukervaner er nå.

- Her i Norge ble denne nyheten veldig godt mottatt, og vi solgte fem stykker på messen i Lillestrøm. I tillegg hadde vi hele tiden besøk fra selgere hos maskinleverandører og fra sluttbrukere som ville se på den nye Rototilt RC9, sier Hohlweg.

Han sier de tar imot bestillinger nå, og at de første enhetene er ventet å bli levert mot slutten av året.

Powered by Labrador CMS