SPRENGER: Fra anleggsområdet på E134 Austreim i Vindafjord.

Kjører ulovlig inn i sprengningsområde

Trafikanter ignorerer trafikkdirigering og kjører inn i område der det skal sprenges.

Publisert

Statens vegvesen med kraftig varsku: Trafikanter ignorerer trafikkdirigering og kjører inn i område der det skal sprenges på E134 Haugalandet.

Det er på Austreim i Vindafjord at Vegvesenet nå opplever en trafikkadferd som både er ulovlig og i verste fall livsfarlig.

– I løpet av første uke på anlegget, har vi registrert tre slike tilfeller. Dette er alvorlig! sier en sterkt preget byggeleder, Einar Stange, i Statens vegvesen.

– Slik kan vi ikke ha det

– Vi sprenger på stedet, og vi er redde for at trafikanter skal havna inn i en salve med de alvorlige konsekvenser det i verste fall kan få, sier Stange.

– Slik kan vi ikke ha det, det er en grunn til at trafikkdirigentene er der. Og det er for å sørge for det som alltid kommer først for Statens vegvesen på alle våre kilometer med vei: Nemlig sikkerheten, sier han med ettertrykk.

– Må ta sitt ansvar

Trygge veier er et samfunnsoppdrag i Statens vegvesen og samarbeidspartnere hver dag.

– Da er det helt avgjørende at trafikantene tar sin del av ansvaret her, blant annet ved å følge signal fra trafikkdirigenter. Vi ønsker ikke å sette noen i potensielt livsfarlige situasjoner. Det gjelder alle steder der det er veiarbeid, og særlig der vi sprenger. Følg lysregulering og trafikkdirigentenes anvisninger, for alles beste, sier Stange.

Powered by Labrador CMS