ARCTIC ENTREPRENEUR 2024: Arrangeres i The Qube på Gardermoen 23. til 25. januar. Her er adm. direktør Julie Brodtkorb i Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) under et tidligere Arctic-arrangement.

Klare til å møte bransjen på Arctic Entrepreneur

NY ANLEGGSFEST: Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) inviterer til vinterens store anleggskonferanse og messe 23. - 25. januar.

Publisert Sist oppdatert

Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) inviterer til den årlige anleggskonferansen med messe i Quben ved Clarion Hotel & Congress, 23. – 25. januar.

Arctic Entrepreneur 2024 blir åpnet av statsminister Jonas Gahr Støre på tirsdag, før justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl kommer for å snakke om lokal beredskap. 

I dette temaet passer innlegget fra Jan Johansson i Bergsprängnings Entreprenörernas Förening som skal snakke om de kriminelle gjengene og eksplosjonene som har vært i Sverige, og hva de gjør for å forhindre flere.

I tillegg vil entreprenører fortelle om opprydningsarbeidet etter ekstremværet «Hans».

Kom innom Anlegg&Transport

PÅ PLASS: A&T-gjengen er selvsagt på plass med eget stand. Kom innom da vel!

Vi i A&T er selvsagt på plass med eget stand og ønsker besøkende velkommen til å komme innom for en prat.

Helt sentralt: Det sosiale

– Arctic Entrepreneur er en arena der alle med interesse for anleggsbransjen kan bli oppdatert faglig og møte viktige leverandører. I tillegg står det sosiale helt sentralt. Her kan hardtarbeidende bransjefolk ta en velfortjent pause fra en travel hverdag, sier Julie Brodtkorb, administrerende direktør i MEF.

Bli faglig oppdatert

Den prisbelønte overlegen, forfatteren og aktivisten Mads Gilbert skal holde foredrag om kriser og kriseberedskap onsdag 24. januar. I tillegg vil det være en rekke praktiske innlegg som vil gi nyttig faglig oppdatering for bedriftsledere, ansatte og byggherrer.

Det blir egen sesjon for vann og avløp (VA), gjenvinning, vinterdrift, bærekraft og sprengning, og MEF-medlemmer får rabattert pris på seminarene.

På VA-seminaret onsdag får vi blant annet besøk av Terje Tvedt, som er en av verdens fremste eksperter på vannets betydning for samfunnsutvikling. Han har i en årrekke studert historiske endringer i forholdet mellom vann og samfunn.

Kan man brøyte Norge elektrisk?

På vinterdrift blir søkelyset satt på drift og vedlikehold og kunstig intelligens. I tillegg blir det debatt om vi faktisk kan brøyte Norge på el-maskiner/lastebiler. 

Hvem blir årets lærebedrift? 

MEF kårer Årets beste lærebedrift for å gjøre ekstra stas på bedrifter som har utmerket seg spesielt når det gjelder oppfølging av lærlinger og lærekandidater i bransjene våre.

Kåringen foregår onsdag 24. januar klokken 15.30, og kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun står for prisutdelingen. 

Stor utstilling

Konferansen har over tid utviklet seg til å bli Norges største arrangement av sitt slag. Det forventes nærmere 1800 deltakere til Gardermoen. Det vil være gratis å besøke utstillingen der over 110 leverandører presenterer det nyeste av maskiner og utstyr. 

Mellom 15.30 og 17.00 tirsdag og onsdag, er det satt av tid til utstillingsvandring, hvor det blir servert gratis mat og mulighet til å kjøpe drikke for de besøkende.

Kvinnetreff også i 2024

Kvinner i anleggsbransjen har også i år en samling på Arctic Entrepreneur.

- Vi ønsker å motivere damer i bransjen til å engasjere seg mer i medlemsaktiviteter, og at de skal ha et nettverk i hverdagen. Vi hadde ny rekord i antall kvinnelige deltakere i 2023, og håper på like mange eller flere i 2024, sier Venche Kulbotten i styringsgruppa MEF Kvinner.

Sosial møteplass

Etter det faglige programmet og utstillingsvandring blir det festmiddag på tirsdag og onsdag. Bjarne Brøndbo underholder på Vinterfesten, før Carina Dahl har konsert etter middag inne i baren på hotellet. På onsdag er Alex Rosén konferansier på Brakkemiddagen, før det blir pianobar med Trond Nagell fra Beat for Beat inne i baren på hotellet.

Powered by Labrador CMS