30 MILLIONER: Snart har Magnus Olsen 30 millioner visninger på filmene han har publisert på sin YouTube-kanal Swanty32e.

Magnus har millioner av seere

FORNEBU: Magnus Olsen (29) har gjort hobbyen til fulltidsjobb. I fjor så sju millioner mennesker filmene han la ut på sin egen YouTube-kanal Swanty32e.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Magnus har alltid hatt en stor interesse for anleggsmaskiner og lastebiler. Som barn kunne han stå i timevis og se gravemaskiner i arbeid.

- Dette er noe jeg er veldig interessert i, og som jeg brenner for, sier Magnus Olsen. I 2008 tok han for første gang med videokameraet ut og filmet anleggsmaskiner i arbeid.

Siden 2012 har han hatt sin egen kanal på YouTube. Nå har han passert 32.000 abonnenter. Totalt har han laget over 700 filmer. I fjor publiserte Magnus Olsen 69 nye filmer, og ambisjonen er å lage 100 filmer i 2021.

Mange seere

TIMER: Det går med mange timer med filming og redigering før filmene kan publiseres.

Filmen han har publisert med desidert flest visninger er fra august 2017. Den er fra oppgraderingen av en grusvei hvor forskjellige lastebiler drar ut masse, og en Cat 140 veihøvel legger ut massen i bakkant. På drøyt tre år har den filmen alene hatt nesten tre millioner visninger.

- Jeg har seere fra hele verden. Mest interesse er det på videoene med snøbrøyting, sier Magnus Olsen. På brøytevideoene er det enorme mengder visninger med en gang de er publisert.

Action

Han vet godt hva publikummet hans liker. Gravemaskiner som laster biler blir sett av betydelig flere enn gravere som bare øser masser. Derfor har han fått mange visninger på de siste filmene han har publisert fra grunnarbeidene på den nye Fornebubanen.

MEST SETT: Filmen med en veghøvel som legger ut masse på en grusvei er vist nesten tre millioner ganger.

Han farter rundt i Oslo-området og gjør opptakene. Det er ikke noe hokus pokus med filmene - alt er filmet med ett videokamera, uten noen form for effekter.

- Det er mange andre som legger på musikk på sånne filmer. Jeg har erfart at det fungerer bedre med original lyd fra maskinene og vil gjøre det så enkelt som mulig, sier han. Selv om det går med en god del tid ute for å filme går det med vesentlig mer tid foran datamaskinen når filmene skal redigeres, klippes og publiseres.

Tjener penger

EGEN KANAL: 700 filmer har Swanty32e på sin YouTube-kanal.

Etter hvert har YouTube-hobbyen blitt så omfattende at det er blitt et levebrød for Magnus Olsen. Han får provisjon etter antall visninger av filmene og det har blitt en viktig del av inntekten til 29-åringen. Men det er interessen og ikke penger som driver han i å lage stadig nye filmer.

Powered by Labrador CMS