Fra venstre: Jes Jacobsen (Ankerløkken Danmark A/S) tar inn Auger Torque fra England til Skandinavia. Jan-Erik Sundsby er selger hos Ankerløkken Equipment AS, som selger mulcherne i Norge.

Norgespremiere i Lillestrøm

AUGER TORQUE: Mulcher med faste tungstentenner (frittsvingende hammertenner som alternativ) og tilpasning mellom bæremaskiner ute på arbeidsstedet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

På Vei og Anlegg i Lillestrøm, stilte Ankerløkken Equipment blant annet med nyheten Auger Torque Variable Mulcher.

Den er egnet for gravemaskiner og kompaktlastere og gir en arbeidsbredde på opp til 1,5 meter. Både på VM1000 (1 meter) og VM1500 (1,5 meter) kan trommel byttes på stedet.

Muligheten til å feste en kompaktlasterramme og gravemaskinfeste på samme tid, sammen med et avtakbart manometer og skyvebjelke muliggjør enkel tilpasning mellom bæremaskiner når man er ute på arbeidsstedet.

Faste tungsten-tenner

Trommelen med faste wolframtenner gir en robust og stump skjæregg for sliping gjennom tykt tømmer, hekker og greiner. Trommelen med svingende hammertenner er konstruert for å gi et rent og presist snitt for tette busker, mindre trær og den kan også brukes til å kutte gress.

De faste tennene i solid stål, har wolframspisser med et robust stump skjær. Disse kutter massivt tre, og skal også fungere lettere materialer som hekker og greiner.

Frittsvingende hammertenner

Trommelen med svingende hammertenner har spadeformede ståltenner med en lang horisontal skjærekant. Det svingende festet gjør at tennene kan svinge bakover når de støter på en spesielt solid gjenstand. Dette reduserer støtet på tannen og trommelen.

Svingende tenner er også bedre egnet når man arbeider nær bakken i steinete omgivelser, der de kan sprette tilbake hvis de treffer en stein eller hard overflate. For lettere arbeid der det kreves ren kutting av myk vegetasjon til mulch skal hammertenner være et ideelt valg, ifølge Ankerløkken Equipment.

Powered by Labrador CMS