KOMPAKT: Målene på Jekko SPX6560 er på det minste 980 mm bred, 4,46 m lang og 2,02 m høy.

Ny Jekko til sommeren

FYLLER HULL: I sommer vil nok en beltegående minikranmodell fra Jekko være på plass i Norge.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Modellen SPX650 med 5 tonns maks løftekapasitet plasserer seg mellom modellene SPX532 (3,2 tonn) og SPX1280 (8 tonn).

- Den nye kranen fyller et hull og er en modell vi har savnet, sier daglig leder Morten Edvardsen i Minilastere AS som er norsk hovedimportør av Jekko.

Kapasiteter

Med jib har kranen løftehøyde på nesten 24 meter, og utlegg radius er på 20,5 meter. Løftekapasiteten er 800 meter på topp i høyden, og 150 kg 20,5 m rett ut. Den kan i tillegg holde en last på inntil 800 kg og belte av gårde med denne. Kranen har også et gjenkjennelsessystem som betyr at styringssystemet forstår hvilket redskap som kobles til kranen når kabelen fra redskapet settes i maskinen. Deretter gjøres alle innstillinger automatisk. Kran og støtteben styres med fjernkontroll, og kapasitetene bestemmes ut fra hvor langt støttebenene står og i hvilken retning.

- Dette er en veldig fin og kompakt kran, og en enkel løsning med jibben som enten kan legges på bakken eller på krana, og med rask tilkobling, sier Edvardsen.

El eller diesel

SPX650 leveres med batteridrift (lithium-ion eller blybatterier), diesel eller hybrid el/diesel. Driftstid med lithium-batteriene er beregnet til 6-8 timers drift (veldig avhengig av bruk selvsagt), men den kan kjøres med strøm tilkoblet (400V).

- De fleste velger diesel og strøm i kombinasjon på Jekko-kranene, men trenden går i retning kun elektrisk. Da er nok versjonene med lithium-ion-batterier mest aktuell i Norge, sier Edvardsen.

Powered by Labrador CMS