LANSERT: Sandvik DT923i er en ny toboms tunnelrigg som er lansert våren 2021. Foto: Sandvik
LANSERT: Sandvik DT923i er en ny toboms tunnelrigg som er lansert våren 2021. Foto: Sandvik

Ny tunnelrigg fra Sandvik

NY LØSNINGER: Sandvik lanserer den nye tunnelriggen DT923i.

Publisert

Den nye Sandvik-riggen er en automatisert i-serie tunnelrigg med to elektrohydrauliske bommer, og skal ifølge produsenten gi høyeste nivå av ytelse og pålitelighet. Riggen har datastyrte automatiske borefunksjoner og operatørstyrt bomposisjonering, utviklet spesielt med tanke på stuffboring.

Videre er riggen utstyrt med Sandviks nye RD5-serie høyfrekvente borhammer, og stanghåndteringen omtales som rask og automatisk. Hytta er kraftig og designet for å maksimere operatørsikkerhet og ergonomi.

Mer sidedekning

Riggens bomkonstruksjon, SB110i, bruker Sandviks patentsøkte stive firkantede bomteknologi. Denne er optimalisert med et fremre ledd som gir opptil 62% mer sidedekning, mens man bruker en ny, helt proporsjonal bomkontroll, for nøyaktig og rask manuell bomhåndtering. Dette skal gi driftsbesparelser under boring. Riggen kan også bestilles med anti-bomkollisjonspakke.

Entreprenøren Subterra har brukt den nye riggen i et T-baneprosjekt i Stockholm de tre første månedene av året.

- Riggen har en ny innovativ IT-løsning som strømlinjeformer og automatiserer boreprosessen. Den nye og forbedrede hytta skaper et tryggere og renere arbeidsmiljø, og er designet for å redusere støy, holde støv ute og optimalisere synsvinkelen. Alt i alt er det en innovativ rigg som gjør at vi kan jobbe mer fleksibelt og effektivt, sier Mattias Widenbrant, assisterende prosjektleder for Arbetstunneln (Working Tunnel) i Subterra.

Powered by Labrador CMS